• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP/tanjug

27.12.2017

18:10

PONOS SRPSKE POLICIJE: Ministar ​Stefanović uručio rešenja za prijem na posao 140 diplomaca

Društvo

PONOS SRPSKE POLICIJE: Ministar ​Stefanović uručio rešenja za prijem na posao 140 diplomaca

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas rešenja za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova 140 diplomaca Kriminalističko-policijske akademije (KPA)

Stefanović je istakao da Ministarstvo nastavlja sa dobrom praksom koju je započelo - redovnim prijemom studenata KPA, i podsetio da u nekim ranijim godinama zbog nedostataka kadravskog plana, finasija i drugih razloga nije bilo prijema svršenih studenata u radni odnos.

MUP


- Ceo tim Ministarstva radio je na tome da ostvarimo dobre rezultate, ojačamo ekonomsku bazu i vratimo neke stare dugove, kako bismo danas bili u mogućnosti da redovno primamo svršene studente Kriminalističko-policijske akademije- rekao je ministar. 

On je novim kolegama poručio da je policijski posao privilegija, ali da zahteva ogroman psihofizički napor i da poverenje građana moraju opravdati radom, obrazom, čašću i poštenjem, navodi se u saopštenju MUP-a. 

MUP

- Važno je da razumete zašto ste ovde. Ući u redove policije i raditi ovaj posao nije nimalo lako. Videli ste šta se dogodilo našem kolegi u Požarevcu koji je dao svoj život da bi zaštitio druge građane. Hoću da znate koliko je važno to što radite i koliko to građani Srbije cene. Na vašim leđima je ogroman teret da svojim radom i delovanjem to poverenje opravdate - rekao je Stefanović diplomcima. 

Ministar je ukazao i da policijski posao nije kao svaki drugi i da ovaj poziv zahteva komunikaciju sa građanima i brigu o njihovoj bezebdnosti. 

MUP


- Hoću da zakucate na svaka vrata i da pitate ljude kako su, da li im nešto treba, jer ćete samo tako izgraditi svoje ime i ugled. Od sedenja u stolici i gledanja u stranu nema ništa ni u jednom poslu, naročito ne u ovom. Svakome od vas će biti pružena šansa da napredujete, onako kako je to propisano Zakonom o policiji, i nije vam potrebna nikava veza, rođak, prijatelj, poznanik... Svako od vas će tu šansu za napredak, moći da zasluži samo i jedino svojim radom - poručio je Stefanović.

MUP


On je takođe nove pripadnike Ministarstva podsetio na značaj odnosa sa kolegama i brige o njima, uz napomenu da je "lanac jak onoliko koliko je jaka svaka karika u njemu". 

MUP

Na ukazanom poverenju ministru Stefanoviću u ime diplomaca zahvalila se Nataša Simović.

- Govorim u ime svih mojih kolega kada kažem da će nam biti izuzetna čast da radimo za dobrobiti i bezbednost naše zemlje. Obećavam da ćemo očekivanja ispuniti i da ćemo se truditi da poslove koji su nam povereni obavljamo časno, stručno i predano, kao i da ćemo se truditi da svakodnevno učimo, napredujemo i usavršavamo se - istakla je Simović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija