• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.12.2017

13:42

PODRŠKA MAMA! Porodilje u Beogradu od Nove godine dobijaće 20.000 dinara!

Društvo

PODRŠKA MAMA! Porodilje u Beogradu od Nove godine dobijaće 20.000 dinara!

Podeli vest

Sve porodilje u Beogradu od Nove godine za prvorođeno dete dobijaće još po 10.000 dinara kao jednokratnu novčanu pomoć. To je predviđeno odlukom koju su na poslednjoj sednici, 21. decembra, doneli odbornici Skupštine grada Beograda

Do sada su sve porodilje u Beogradu, zaposlene i nezaposlene, za svako rođeno dete dobijale 10.000 dinara, a sada će, one koje rode prvo dete, dobijati još po 10.000 dinara, što znači da će prvorotke od 1. januara dobijati 20.000 dinara.

Kad je reč o socijalno ugroženima, primera radi, žena koja rodi prvo dete, a primanja po članu domaćinstva su manja od 10.000 dinara, imaće pravo na - 10.000 dinara, koje joj pripada kao porodilji, još 10.000 jer rađa prvo dete i 25.000 dinara koje dobija zbog niskih primanja u domaćinstvu, što ukupno, za prvo dete, čini 45.000 dinara.

Cilj ove odluke je da se obezbedi da svaka porodilja u gradu dobije novčano davanje, a da istovremno obezbedi i zaštitu nezaposlenih porodilja dodatnim davanjima.

Za ostvarivanje novog prava potrebni su lična karta, kao i izvod iz matične knjige rođenih za prvorođeno dete. Inače, sve porodilje u Beogradu, bez obzira na broj dece, sa prebivalištem u gradu u poslednjih godinu dana, od juna primaju jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija