• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2018

18:19

PRAZNIČNO RADNO VREME prodavnica, pijaca, pekara, garaža!

Društvo

PRAZNIČNO RADNO VREME prodavnica, pijaca, pekara, garaža!

Podeli vest

Radno vreme prodavnica, pijaca, pošta, pekara, garaža i drugih objekata u Beogradu ostaje izmenjeno tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Dežurni prodajni objekti sutra moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti 2. i 3. januara mogu biti zatvoreni. 
Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

U saopštenju piše da 2. januara, kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od ponoći do 24 sata, a ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.
Distributivni centri kompanije Metro Cash & Carry Srbija će 2. januata raditi od 6:00 sati ujutru.

Do Badnjeg dana METRO distributivni centri radiće po uobičajenom radnom vremenu, piše u saopštenju u kom se dodaje da će na Badnji dan centri biti zatvoreni u 18 sati, na Božić neće raditi, a 8. januara će biti otvoreni od 6:00. 
U saopštenju JKP "Gradske pijace" je navedeno da će 2. januara sve zelene pijace raditi od 6:00 do 13 sati.

Garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi 7. januara, a ostalim danima će raditi po redovnom poslovnom radnom vremenu.
Otvoreni tržni centar Novi Beograd (popularni "Buvljak") 7. januara neće raditi, piše u saopštenju u kom se dodaje da će se "Dušanovac" prodaja iz vozila sutra obavljati od 14 sati, a 7. januara neće uopšte.

Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - "Miljakovac" 7. januara neće raditi, kada će biti zatvoren i tržni centar "Krnjača" (cvetna pijaca).
Iz preduzeća "Veletržnice Beograd" saopšteno je da će to preduzeće tokom novogodišnjih i božićnih praznika raditi neprekidno, od 00 do 24 časa.

"Pošte Srbije" su saopštile da će 2. januara dežurati pošte: Takovska 2 (non-stop), Savska 2 (od 8:00 do 15 sati), "Univerexport", Nehruova 68 b (od 8:00 do 19 sati), TC "Big fashion", Višnjička 84 (od 9:00 do 19 sati), TC "Stadion", Zaplanjska 32 (od 8:00 do 19 sati), "Immo outlet centar", Gandijeva 21 (od 8:00 do 19 sati), TC "Novi Merkator", Bulevar umetnosti 4 (od 8:00 do 19 sati).
U saopštenju se navodi da će 2. januara u Novom Sadu dežurati sedam pošta: Temerinski put 50 (od 8:00 do 20.30 sati), Teodora Mandića 23 (od 8:00 do 19 sati), Futoški put 93c (od 8:00 do 19 sati), Balzakova 59 (od 8:00 do 19 sati, Bajči Žilinskog 4 (od 8:00 do 19 sati), dr Svetislava Kasapinovića 10-14 (od 8:00 do 19 sati) i Partizanska 54 (od 8:00 do 19 sati).

Po dve pošte će raditi u Subotici, Kragujevcu i Zrenjaninu, po jedna u Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Nišu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i pošte na graničnim prelazima.
JKP "Parking servis" je saopštilo korisnicima svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika 1, 2. i 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Kraljice Marije 7.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.
U saopštenju se dodaje da će od 3. i od 8. januara naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Lanac drogerija Lilly Drogerie saopštio je da će i za praznike raditi po izmenjenom radnom vremenu: 2. januara od 9 do 17 sati, radiće Lilly Drogerie na lokacijama Beograd - Knez Mihailova 47, Crnotravska 7-9, Požeška 128, Palmira Toljatija 7, Novi Sad - Jevrejska 2, a isto radno vreme imaće i objekti u Sokobanji, Vrnjačkoj banji i na Zlatiboru. 
Objekti u tržnim centrima pridržavaće se radnog vremena istih, piše u saopštenju u kom se dodaje da će na Badnji dan raditi do 17 sati, da za Božić neće raditi, a da će periodu od 3. do 5. januara sve Lilly Drogerie raditi regularno.

Pekare "Hleb & Kifle" su saopštile da će 2. januara u Beogradu, od 7 do 15 sati, raditi pekare na lokacijama Cara Dušana 94, Bulevar Zorana Ðinđića 12v, Njegoševa 67, Požeška 138, Vasina 9, Glavna 24, dok će pekara u Knez Mihailovoj 34 raditi od 7 do 20 sati.
Istog dana, pekara u Novom Sadu, u Ulici Futoška 2 biće otvorena od 7 do 15 sati, dok na ostalim lokacijama pekare neće raditi. 

Od 3. do 6. januara pekare će raditi regularno, dok za Božić neće raditi, navodi se u saopštenju "Hleb & Kifle" u kom se dodaje da će pekare koje se nalaze u tržnim centrima pratiti radno vreme istih, dok će pekare na aerodromu imati regularno radno vreme.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17