• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.01.2018

15:00

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Bozić da bude ispraćen dobrim delima!

Društvo

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Bozić da bude ispraćen dobrim delima!

Podeli vest

Ruski patrijarh Kiril pozvao je danas vernike, nakon jutarnje molitve u Hramu Hrista spasitelja u Moskvi, da Božić bude ispraćen dobrim delima

- Da bismo ispoštovali ovo Božije čudo koje nam je dato rodenjem njegovog jedinog sina, trebalo bi da odgovorimo sa sposobnoću ne samo da razumemo šta je On (Isus Hrist) ljudima doneo, nego i sa verom i dobrim delima - naglasio je poglavar ruske pravoslavne crkve, prenosi Tass.

Danas je badnje veče za vernike pravoslavne crkve kada oni završavaju 40-dnevni post i pripremaju se za pravoslavni Božić, drugi najvažniji praznik pored Uskrsa.

Patrijarh će započeti božićnu liturgiju u Katedrali Hrista Spasitelja sat vremena pre ponoći.

Ujutru i u podne 7. januara, partrijarh će tradicionaln posetiti decu u socijalnim ustanovama i čestitati im Božić u okviru humanitarnog božićnog šou programa za decu.

Veliki broj pravoslavnih crkvi uoči Božića organizuju humanitarne akcije kao što su sakupljanje poklona i posete pacijenata u bolnicama, posete sirotištima kao i starijim članovima zajednice koji žive sami.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija