• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

10.01.2018

10:22

KOLIKO STVARNO VREDI SRPSKI PASOŠ?! Evo na kom je mestu na listi najjačih na svetu!

Društvo

KOLIKO STVARNO VREDI SRPSKI PASOŠ?! Evo na kom je mestu na listi najjačih na svetu!

Podeli vest

Petu godinu zaredom Nemačka je vlasnica najjačeg pasoša na svetu, sudeći prema Henley Passport indeksu

Indeks najjačeg pasoša se određuje prema tome u koliko zemalja građani jedne zemlje mogu slobodno da putuju, odnosno bez vize. Nemačka je ponovo zauzela prvo mesto, a od ove godine Nemci mogu slobodno da putuju u 177 zemalja na svetu! 

Na drugom mestu našao se Singapur, čiji građani bez vize mogu putovati u 176 zemalja, a treće mesto zauzima čak osam zemalja - Danska, Finska, Francuska, Italija, Japan, Norveška, Švedska i Velika Britanija, čiji građani mogu slobodno putovati u 175 država. 

JAGMA ZA PASOŠIMA REPUBLIKE SRPSKE: Na Trgu Krajine u Banjaluci prvu putnu ispravi dobila premijerka Cvijanović!

Četvrto mesto zauzimaju Austrija, Belgija, Luksemburg, Holandija, Švajcarska i Španija. 

Srbija se nalazi na 41. mestu i bez vize može posetiti 119 zemalja, Crna Gora 48. mesto deli sa Rusijom i može posetiti 110 država, BiH je na 51. mestu, a Hrvatska je najbolje rangirana u regionu i nalazi se na 21. mestu, a ne treba joj viza za čak 155. zemalja. 

Na samom dnu liste našli su se građani Sirije, Iraka i Avganistana koji bez vize mogu putovati u tek dvadesetak zemalja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija