• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

17.01.2018

13:39

DETALJI UŽASA U VRANJSKOJ ŠKOLI! Dečak pevao, pa rekao "NEĆE MENE NIKO DA KAŽNJAVA", a onda SKOČIO KROZ PROZOR UČIONICE!

Društvo

DETALJI UŽASA U VRANJSKOJ ŠKOLI! Dečak pevao, pa rekao "NEĆE MENE NIKO DA KAŽNJAVA", a onda SKOČIO KROZ PROZOR UČIONICE!

Podeli vest

L. Lj. (16) izustio je "Neće mene niko da kažnjava" - u dva koraka našao se pored prozora, otvorio ga i, na zaprepašćenje svih, skočio!

Učenik Hemijske škole u Vranju L. Lj. (16) povređen je u ponedeljak u popodnevnoj smeni, kada je na sedmom času skočio kroz prozor učionice sa visine od preko četiri metra. Učenik je zbrinut u Zdravstvenom centru Vranje, u stabilnom je zdravstvenom stanju i nema težih povreda.

Prema rečima direktora Hemijske škole Bože Đorđevića, L. Lj. je učenik prve godine, a incident se dogodio na času tehničkog crtanja.

- Ne znam šta se dešavalo na času, profesor nije mogao da smiri učenika, zapisao ga je, a on je posle toga nastavio da pravi nered. Profesor je pozvao mene i pedagoga, koji u tom trenutku nije bio u školi. Ušao sam u odeljenje, stao pored vrata i pitao L. Lj. zašto je nedisciplinovan s obzirom na to da već ima smanjenu ocenu iz vladanja. Na moje pitanje:

- Šta si to radio na času? - on mi je odgovorio:

- Pa pevao sam.

- Zašto si pevao?

- Pa, ne znam, eto, tako.

- Rekao sam mu: "Nemoj to da radiš, red u školi mora da se poštuje da te ne bismo kažnjavali i dalje".

U jednom momentu on se samo okrenuo izustivši:

- Neće mene niko da kažnjava!

U dva koraka se našao pored prozora, otvorio ga i, na zaprepašćenje prisutnih, skočio kroz prozor - priča Đorđević.

On kaže da je L. Lj. to uradio u trenutku kada je on krenuo iz učionice i bio već na vratima, okrenut leđima.

- Sve se izdešavalo u trenutku, niko nije mogao da reaguje. Munjevitom brzinom učenik je pritrčao prozoru, otvorio ga i skočio sa visine od preko četiri metra. Profesor mu je, kada se popeo na klupu odakle je iskoračio na prozor, rekao: "Stani!" Potrčao sam prema kancelariji, pozvao profesore, obavestili smo Hitnu pomoć i policiju. Istrčali smo iz zgrade, Hitna pomoć je već bila tu. L. Lj. je posle pada bio u svesnom stanju i nije ništa govorio. Svi smo bili u panici i još uvek smo u šoku - navodi Đorđević.

S.T.

Hemijska škola u Vranju

Direktor napominje da u svom radnom veku nikada nije doživeo ovako nešto, da je još uvek uznemiren i on, ali i kolektiv škole, posebno profesor na čijem času se dogodio incident i učenici koji su bili očevici čitavog događaja.

- Sreća je što je L. Lj. pao na mekaniju podlogu, na travnatom prostoru, a zbog kiše je zemljište bilo mekano, zadobio je lakše povrede i dalje se nalazi na bolničkom lečenju - napominje Đorđević.

Dečak je zbrinut u ZC Vranje, gde su mu, prema rečima lekara, konstatovane lakše povrede. Prema izveštaju Centra za socijalni rad, L. Lj. živi u hraniteljskoj porodici, a prema nezvaničnim saznanjima, učenik je i ranije imao incidentno ponašanje i slične ispade.

Slučaj je prijavljen PU Vranje u ponedeljak, a iz policije kažu da je izvršen je uviđaj i izveštaj dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Vranju. Danijela Trajković, viši javni tužilac, izjavila je da u ovom slučaju nema krivične odgovornosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59