• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mup/infomer.rs

20.01.2018

10:27

(FOTO) STEFANOVIĆ S BUDUĆIM VATROGASCIMA: Tokom ove godine primićemo oko 150 vatrogasaca-spasilaca na teritoriji čitave Srbije!

Društvo

(FOTO) STEFANOVIĆ S BUDUĆIM VATROGASCIMA: Tokom ove godine primićemo oko 150 vatrogasaca-spasilaca na teritoriji čitave Srbije!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je polaznike prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

- Danas smo u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu razgovarali sa mladim polaznicima, koji će nam se uskoro pridružiti u redovima Ministarstva unutrašnjih poslova. Tokom ove godine primićemo oko 150 vatrogasaca-spasilaca na teritoriji čitave Srbije i time popraviti stanje u našim jedinicama, što će naravno doprineti da građani budu bolje zaštićeni - rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da je posao vatrogasaca izuzetno težak i da su oni svakodnevno izloženi različitim izazovima i opasnostima. 

- Ovi mladi ljudi su svesni toga, ali su se sa velikim zanimanjem i odlučnošću opredelili za ovaj poziv i video sam da su spremni da uče i da se obučavaju kako bi postali pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica - rekao je ministar.

MUP

Osnovna obuka budućih vatrogasaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo raspisalo prošle godine i prošli selekcije, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuju se prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastav MUP-a 1992. godine.

- Nastavljamo i sa opremanjem celokupnog Sektora za vanredne situacije. Stiglo je prvih 800 kompleta zaštitnih uniformi za vatrogasce-spasioce, koje smo nabavili, ali ćemo isto tako raditi i na nabavci novih vozila. Time pokazujemo da poštujemo ljude koji rade najsloženije poslove, ali i da hoćemo da Srbija bude potpuno spremna za sve izazove -  rekao je Stefanović.  

MUP





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija