• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

21.01.2018

16:32

KAKO JE OLIVER IVANOVIĆ NADMUDRIO GENERALA KFOR: Spasio je severni deo Mitrovice od napada Albanaca u junu 1999!

Društvo

KAKO JE OLIVER IVANOVIĆ NADMUDRIO GENERALA KFOR: Spasio je severni deo Mitrovice od napada Albanaca u junu 1999!

Podeli vest

Novinar Živojin Rakočević je u tekstu za Politiku podsetio kako je Oliver Ivanović spasao severni deo Kosovske Mitrovice od napada Albanaca u junu 1999. godine

On je naveo da je ubijeni lider GI SDP "nadmudrio francuskog generala KFOR".

- Mi ne možemo da zaustavimo Albance, preći će u severni deo grada. Situacija je beznadežna, trebalo bi da razmislite o svom položaju i posledicama ako ostanete - rekao je francuski general Ivanoviću.

Rakočević dalje navodi kako je "odlučni i samouvereni Ivanović ubedio generala". 
- U redu, mi se nećemo povući, iza nas u ovim brdima imamo toliko oružja i pružićemo toliki otpor da će svi stradati. I vi, i mi i Albanci. Ništa neće ostati od naših minobacača - rekao je Ivanović.

Kako navodi Rakočević, tada je u Kosovskoj Mitrovici bilo ne više od 150 ljudi spremnih na neku vrstu otpora, a minobacači su zajedno sa Vojskom Jugoslavije povučeni u centralnu Srbiju.
 
- Za pola sata francuski tenkovi su izašli na gradski most i zauzeli ključne pozicije na reci Ibar koja je od tog trenutka podelila grad i sačuvala Srbe u njemu, svedočio je prevodilac, u pratnji francuskog oficira. Oliver Ivanović je nadmudrio francuskog generala, počelo je spasavanje Kosovske Mitrovice - napisao je Rakočević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 6 godina

U svakom slučaju radi se o velikom čoveku. Tog dana kada je ubijen Oliver Ivanović, na TV N1, negde popodne, bilo je uključenje s konferencije za štampu Demokratske stranke. Ispred mikrofona stoji Šutanovac, a pored njega "ucveljeni" Zoran Živković, stvarno smrknute face, i rekao bi čovek da stvarno oseća i saoseća s porodicom ubijenog Olivera, najveću moguću bol. Prvo što mi je bilo čudno, na panou iza stoji logo Demokratske stranke, i začudilo me šta će Zoran Živković tu, pošto su njega, ukoliko me pamćenje ne vara, izbacili iz stranke. Šutanovac je održao onako oficijelan govor, a posle toga je prepustio mikrofon Živkoviću. Ovaj počinje govor smireno, tobože je bio veliki prijatelj Oliverov, verovatno se viđao s njim u vreme DOS-a, pošto Oliver nije mogao da bira s kim će morati zvanično da se sastaje, da li s Čovićem ili s njim, pošto su ta dva sokola bili zaduženi za "južnu pokrajinu". Lično verujem da su mu obojica bili antipatični. I posle Šutanovca, reč uzima akademik Živković, koji izgovorivši par fraza o pokojniku, prebacuje priču na Vučića, koga oslovljava tzv. predsednik. Meni, koji ne gajim simpatije prema Vučiću je to zasmetalo. Zašto ga oslovljava "takozvani". Čovek je na izborima pobedio, s pedeset i više odsto glasova,a drugi je imao šesnaest ili sedamnaest odsto.Drugo je da je razlika jedan, dva odsto, pa da čovek pomisli da su pokrali glasove. Ovo što sam video na konferenciji za štampu DS-a je totalno besprizorno, nevaspitano i neprimereno datoj situaciji a što me je još više iznenadilo, Šutanovac, u pozadini, lagano mrda glavom u znak odobravanja tokom izlaganja ovog gospodina, koga ja šale radi nazivam akademikom, inače radi se o osobi vrlo sumnjivog obrazovanja, a još sumnjivijeg morala (umakao prstiće u pekmez, i taman počeo da liže, razbila se tegla).

MARINA 32

pre 6 godina

Koliko je bio posvecen svom narodu i koliko je imao politickog iskustva kada je uspeo da nadmudri Francuskog Generala KFORA. Obratio mu se recima mi ne mozemo da zaustavimo Albance, preci ce u severni deo grada. Situacija je beznadezna, trebalo bi da razmislite o svom polozaju i posledicama ako ostanete. Nakon toga General je izdao naredjenje da Francuski tenkovi za pola sata su izasli na gradski most, i tako sacuvali srbe.

arso

pre 6 godina

Kako niko od novinara ne pita Ziuvkovica zasto su ga njegovi poznanici u mladosti zvali "Zile ratkapna", verovatno ima opravdan razlog.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija