• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

27.01.2018

11:19

Čuveni magazin GQ poručio turistima: ZAOBIĐITE HRVATSKU, POSETITE SRBIJU!

Društvo

Čuveni magazin GQ poručio turistima: ZAOBIĐITE HRVATSKU, POSETITE SRBIJU!

Podeli vest

U nameri da svojim čitaocima pomogne da izbegnu gužve, magazin GQ je predložio manje poznate destinacije

Umesto putovanja u Barselonu, Veneciju i Dubrovnik, kao mesto sa dobrom hranom navode Segoviju u Španiji. Ljubiteljima dobrog vina preporučuju dolinu Timoka u Srbiji. 

"Francuska i Italija proizvode odlična vina, ali nakon što obiđete te zemlje kuda dalje? Direktan let iz Njujorka vodi vas u Beograd, a tri sata vožnje od njega je dolina Timoka. Plodna dolina s rastućom vinskom scenom, koja je prilično neotkrivena. U toj regiji oko 40 odsto stanovništva bavi se vinogradarstvom, zbog čega je Timok destinacija broj jedan za izlete i skupljanje finih vina. Isprobajte prokupac", savetuju iz GQ-a. 

OVO JE GRAD sa najviše međunarodnih poseta na svetu!

Čitaocima koji žele da uživaju u luksuzu na moru, GQ preporučuje crnogorski Kotor. Naime, ističu da bi limitiranje broja posetilaca u Dubrovniku moglo da rezultuje povećanjem interesa za obližnju Crnu Goru. 

screenshot

"Mnogo pogleda s litica i popločenih ulica, gradovi poput Kotora ispuniće vam snove o nedelji na jahti. Južno od ostrva Sveti Stefan, bivšeg ribarskog ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a, nalazi se luksuzni hotel vaših snova Aman Sveti Stefan koji slavi deset godina, ali još je nedovoljno otkriven. Ovo ostrvo s 800 stabala maslina, kedra i borova može da parira svakoj plaži u Hrvatskoj.'' 

(FOTO/VIDEO) PUTUJE I SLIKA SE POTPUNO GOLA! Guza VREBA IZA SVAKOG UGLA!

Za one koji traže avanturu, pravo meso su poljske planine Tatra, dok je za one željne objavljivanja fotografija arhitekture na Instagramu idealna destinacija Ljubljana. 

"Iako Pariz i Rim dobijaju brojna priznanja za svoju arhitekturu, malena slovenska metropola je arhitektonski centar u usponu i ikona održivosti. Romantički, gotički i renesansni stil su očiti u neverovatno pitoresknoj Ljubljani", piše GQ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija