• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/Telegraf/Informer

28.01.2018

20:08

(VIDEO) KUSTU ĆE NOVINAR IZ SARAJEVA PAMTITI DOK JE ŽIV: Brutalan odgovor na pitanje DA LI JE IZDAO MUSLIMANE!

Društvo

(VIDEO) KUSTU ĆE NOVINAR IZ SARAJEVA PAMTITI DOK JE ŽIV: Brutalan odgovor na pitanje DA LI JE IZDAO MUSLIMANE!

Podeli vest

Režiser Emir Kusturica brutalno je odgovorio je na sve učestalije komentare koji godinama dolaze iz Sarajeva da je izdajnik bošnjačkog naroda

On je svima koji tako misle poručio da su "istorijske neznalice". 

Pogledajte kako je izgledao samo deo intervjua u kom se netrpeljivost između poznatog režisera i novinara sarajevskog N1 osećala se u vazduhu.

Varnice su krenule na samom početku!

Kada je novinar sarajevskog N1 istakao da se mnogima ne sviđa stav Emira Kusturice i upitao ga šta on misli o optužbama da je on zapravo izdajnik bošnjačkog naroda, reditelj je drsko odgovorio.

- Mi smo počeli ovaj razgovor ljudski, a ti ga završio sa pričom o izdaji - istakao je Emir Kusturica između ostalog u snimku intervjua čiji su se delovi pojavili na Jutjubu.

Ipak, u cilju da dobije odgovor na postavljeno pitanje, novinar je "spustio loptu".

- Ja ne završavam ništa, pitam vas to samo zbog publike kojoj je možda samo taj deo važan - dodao je novinar.

KUSTURICA O TV SERIJI NEMANJIĆI: To je sveta priča, a ne đubre od sapunica koje NEKI GLEDAJU CELOG ŽIVOTA!

Ipak, Kusturica je nastavio u istom tempu.

- Čoveče božiji, izdaja čega? Hoćeš da ti svoj DNK dam? DNK govori da mi je porodica došla 1800. godine iz Istočne Evrope, a u svojoj krvi imam 12 posto keltske, 6 posto pirinejske i 80 posto baklanske. Prema tome, izdaja može biti zločin koji ne zastareva za one koji pripadaju jednom korpus - rekao je Kusturica u razgovoru za sarajevski N1 i dodao:

- Ja nemam nikakav problem sa muslimanima, već sa ideologijom koju je nametnuo Alija Izetbegović kao prototip te ideje zavađanja južnoslovenskih naroda, koju je Napoleon započeo, koji se uspešno obavlja danas, gde se favorizuje albanski naroda, koji jeste faktor destabilizacije od Napoleona do danas.

KUSTURICA: SRBI POD PRITISKOM RADE BOLJE NEGO KAD SU NORMALNI, to je srećna okolnost za objedinjavanje Srba!

Novinar je pokušao da ga prekine, ali je Kusturica zatim dobacio: "Sačekaj zemljače..." i nastavio:

- Iz rodnog Sarajeva Kusturica sam iselio 1989. i od tada se nisam vraćao osim nekoliko puta što sam dolazio - istakao je reditelj.

Na pitanje o tome da li planira da se vrati u Sarajevo, rekao je da mu ne odgovara vladajuća klima neprijateljstva prema Republici Srpskoj, koja je nastala iz "vezivnog tkiva ljubavi prema mržnji".

KUSTURICA BEZ PARDONA: Bakir Izetbegović DOSLEDNO SLEDI IDEJE SVOG OCA, nema u njegovoj Bosni za nas Srbe mesta!

Na pitanje kakvo mišljenje ima o predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, Kusturica odgovara:

- Mislim sve najbolje, zato što Republika Srpska predstavlja zalog u kojem ce kultura opstati. A sve kulture koje postoje treba čuvati, zato što ona male narode štite od brzog propadanja.

Pogledajte kako je izgledao samo deo intervjua koji se može pronaći na Jutjubu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija