• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

30.01.2018

14:45

ZNAČAJAN DOPRINOS EKONOMSKOJ STABILNOSTI ZEMLJE: Udruženje priređivača igara na sreću predstavilo izveštaj o uticaju na privredu i duštvenoj odgovornosti za 2017. godinu

Društvo

ZNAČAJAN DOPRINOS EKONOMSKOJ STABILNOSTI ZEMLJE: Udruženje priređivača igara na sreću predstavilo izveštaj o uticaju na privredu i duštvenoj odgovornosti za 2017. godinu

Podeli vest

Industrija igara na sreću u Srbiji se poslednjih godina profilisala kao značajna privredna grana sa evidentim pozitivnim uticajem na privredu i društvo naše zemlje u celini, jedan je od zaključaka današnje konferencije za medije, na kojoj je Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) predstavilo ekonomske pokazatelje poslovanja i rezultate na polju društvene odgovornosti

Govoreći o ekonomskim i finansijskim pokazateljima poslovanja direktor Udruženja Rade Karan poebno je naglasio da je direktan doprinos celokupne srpske industrije igara na sreću BDP Srbije u prethodnoj godini bio oko 130 miliona eura, a indirektan čak oko 500 miliona. 

U osvrtu na poslovne rezultate kompanija članica koje pokrivaju oko 55 % tržišta posebnih igara na sreću, direktor UPIS-a je istakao:

- U prošloj godini na ime svih vrsta poreza, taksi i naknada u državni budžet i budžete lokalnih samouprava uplaćeno je 25 miliona evra. Samo u poslednjih 5 godina na ime svih fiskalnih i parafiskalnih nameta državi je uplaćeno preko 80 miliona evra. Naše kompanije nemaju niti jednog dinara poreskog duga. Istovremeno redovno servisiramo i sve obaveze prema dobavljačima i tako i njima omogućavamo normalno poslovanje. Naši dobavljači imaju oko 45 hiljada zaposlenih što je oko 2% od ukupno zaposlenih u Srbiji. Istovremeno, celokupna srpska industrija igara na sreću sa oko 12 hiljada zaposlenih ima daleko širu mrežu dobavljača sa, procenjuje se, oko 85 hilada zaposlenih. Inače, obaveze prema dobavljačima iz godine u godinu rastu, ne zbog povećanja obima našeg posla već isključivo zbog rasta cena i usluga.
 
Direktor UPIS-a je posebno istakao činjenicu da su kompanije članice i u otežanim uslovima poslovanja uspele da sačuvaju broj zaposlenih i da ga povećaju za 1,5 % i to uglavnom sa mladim IT stručnjacima.

Podizanje svseti o potrebi jačanja društvene odgovornosti je i dalje u prvom planu. UPIS i njegove članice su lider ne samo u regionu već i šire kada su u pitanju društvena odgovornost, odgovorno priređivanje igara na sreću, prevencija zavisnosti i zaštita maloletnika. Projekat prevencije "Moguće je prekinuti" se sa uspehom i dalje provodi. Do sada, u saradnji sa Specijalnom bolnicom iz Drajzerove, edukovano je skoro četiri hiljade zaposlenih. 

Istovremeno, UPIS i komapnije članice su učestvovali u brojnim socijalno-humanitarnim akcijama počev od pomoći teško oboleloj deci do podrške žrtvama porodičnog nasilja i ustanovama i organizacijama socijalne zaštite.

Nastavljeno je i sa pružanjem pomoći u okviru sporta, kulture i nauke. U Srbiji - zemlji košarke, u okviru akcije "Sto terena za jednu igru" obnovljeno je 56 terena za košarku uz učešće legendi ovoj trofejnog sporta. UPIS je nastavio i sa podrškom malim klubovima koji se takmiče u nižim rangovima. Kompleti sportske opreme i rekvizita donirani su brojnim košarkaškim, atletskim, rukometnim, odbojkaškim i fudbalskim klubovima. Na taj način pruža se podrška lokalnom sportu koji opstaje zahvaljujući entuzijazmu lokalnih zaljubljenika.

Na kraju UPIS je najavio učešće komapnija članica na najvećem svetskom sajmu igara na sreću - LONDON ICE 2018 kao i učešće na konferenciji Evropske organizacije za regulaciju igara na sreću - EOGL.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija