• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2018

18:37

ŠARČEVIĆ: Nadležni organi da se bave slučajem rektora Univerziteta u Kragujevcu!

Društvo

ŠARČEVIĆ: Nadležni organi da se bave slučajem rektora Univerziteta u Kragujevcu!

Podeli vest

Optužbama koje su se u javnosti pojavile na račun rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića, moraju da se bave nadležne institucije i državni ograni, pre svega Agencija za borbu protiv korupcije, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević

Na sastanku u Ministarstvu sa Arsenijevićem, kako je saopšteno, Šarčević je naglasio da on kao ministar ne može da se meša u postavljanje i smenu rektora, jer je to pitanje autonomije univerziteta, kao i da je o stavu Ministarstva obavestio Savet Univerziteta.
Ministar je poručio da poslednju reč u imenovanju i razrešenju rektora ima Savet Univerziteta, ali da bi posle svih informacija koje su se pojavile u javnosti, Etička komisija morala da iznese svoj stav.

- Moj stav je jasan, ja se kao građanin pitam kako je moguće da, i pored svih navoda, on i dalje obavlja funkciju rektora - rekao je Šarčević, navodi se u saopštenju.
Ministar je podsetio da je inspekcija naložila Fakultetu medicinskih nauka da saglasno odredbama člana 127. Zakona o visokom obrazovanju poništi javnu ispravu i stečena nastavno-naučna zvanja po osnovu te isprave studentu Aleksandru Arsenijeviću. 

Rektor je najavio žalbu povodom mere koju je naložila inspekcija.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17