• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP

01.02.2018

18:19

DRŽAVNI SEKRETAR MUP MILIČKOVIĆ U PODGORICI: Borba protiv ilegalne trgovine i krijumčarenja vatrenog oružja je jedan od naših prioriteta!

Društvo

DRŽAVNI SEKRETAR MUP MILIČKOVIĆ U PODGORICI: Borba protiv ilegalne trgovine i krijumčarenja vatrenog oružja je jedan od naših prioriteta!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković učestvovao je danas u Podgorici na Regionalnoj konferenciji o jačanju obaveza u kontroli malog i lakog naoružanja u Jugoistočnoj Evropi

- Srbija u potpunosti razume potrebu da se na svim nivoima definišu aspekti kontrole malog i lakog naoružanja, njegovih delova i pripadajuće municije u cilju sprečavanja pristupa oružju kriminalnim grupama i teroristima. Jedan od prioriteta u našem radu jeste i borba protiv ilegalne trgovine i krijumčarenja vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava - rekao je Miličković.

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom 2017. godine oduzeli više od 1.800 komada vatrenog oružja, više od 24 kilograma eksploziva i gotovo 50.000 komada municije različitog kalibra. 

MUP


Miličković je podsetio i da je Srbija od 1992. do 2017. godine sprovela osam postupaka legalizacije i predaje oružja, koji su se pokazali kao efikasna mera smanjenja količine nelegalnog oružja.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je samo u 2017.godini uništilo više od 18.000 komada oružja i želim da istaknem da se Republika Srbija po ovom pitanju pozicionirala kao lider u regionu. 

Ovi podaci pokazuju našu posvećenost sistemskoj borbi protiv organizovanog kriminala, a posebno, borbi protiv posedovanja, skladištenja i prodaje nelegalnog vatrenog oružja i municije - poručio je državni sekretar.

MUP

Miličković je naveo da je cilj svih napora koje MUP preduzima bezbednost građana Srbije.

- Veći broj oduzetog i uništenog oružja, znači manju dostupnost oružja i manji broj krivičnih dela na ulicama Srbije, ali i svih gradova Jugoistočne Evrope, kao i smanjenu mogućnost za krijumčarenje oružja u zemlje Zapadne Evrope. Zato i preduzimamo sve moguće mere kako bi učiniocima krivičnih dela oružje bilo manje i teže dostupno - zaključio je državni sekretar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija