• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2018

23:38

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Izbacićemo iz škole đake koji se drogiraju

Društvo

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Izbacićemo iz škole đake koji se drogiraju

Podeli vest

Učenike koji su pozirali s narkoticima po školama i fotografije kačili na Instagram nalog "Droga Srbija" treba najstrože kazniti, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević

- Decu koja to rade treba poslati na lečenje od droge i izbaciti ih iz škole. Njihove roditelje takođe treba najstrože kazniti i to finansijski - kaže ministar.

Na komentar da se roditelji koji nemaju auto sedište za dete kažnjavaju sa po 120.000 dinara i pitanje kolika bi onda realna kazna bila za one čija se deca drogiraju u školi, ministar odgovara da što se njega tiče, mnogo veća od te, jer bi tako roditelji shvatili da treba da brinu o svojoj deci.

- Tu treba da se pita pravosuđe, a ne prosveta - zaključuje Šarčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlata

pre 6 godina

Naravno,sve ih izbaciti iz skole i uvesti poseban nadzor nad tom decom i njihovim roditeljima.Da li je moguce da roditelji ne primecuju da im deca konzumiraju narkotike ?

liki

pre 6 godina

pa tek tako ce mo stviriti vojsku vesprizornih ulicara

rale

pre 6 godina

sasvim pogresan pristup.tako se ne resava problem.ako se uveda takva kaznena politika bice prava katastrofa.mnoga deca koja se drogiraju ili su poceli sa drogiraju,nije im puno stalo do skole jer to su mahom losi ucenici,i ako ih izbacite iz skole ,mnogima ce to odgovarati..sledeci njihov korak je kriminal i tek onda nastaju problemi,koji se jos teze resavaju.sami roditelji nemogu resiti sa takvom decom problem sa drogom i kriminalom,vidimo da cak ni kaznena politika ne daje rezultate,jer narkomanija je sve vise prisutna i svakim danom sve vise dece postaju narkomani.treba problem resavati u korenu.deca u razredu ili skoli tacno znaju ko se medzu njima drogira.treba dobiti njihovo poverenje i izvuci podatke koja su to deca,onda trebaju da nastupe pedagozi u saradnju sa roditeljima i policijom i otkriti distributere koji im dostavljalju narkotike,i njih hapsiti i strogo kazniti.ako izbacite,deset ucenika iz skole devet ce uci u kriminal,a ako uhvatite dobavljaca od njih deset spasicete mnogo dece.

XXL

pre 6 godina

ALI prvo VRATI nastavnika na posao koji je ukazao roditeljima da im se dete navodno drogira, a ne da su - uvređeni.

Filip

pre 6 godina

Ministar sarcevic treba da sa ministrom policije pokrene akciju da u svakoj skoli bude skolski policajac sa ovlascenjima da se pregledaju deca i skolske torbe .Periodicni brisevi sa klupa i brisevi dece a oni kod kojih se primeti konzumiranje bolje spreciti nego leciti.Uputiti ih u vaspitno popravne domove.

psiholog

pre 4 godine

A gde ćete ih izbaciti? Naravno, u drugu školu. I tamo nastavljaju svoj "rad".

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija