• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Srna

06.02.2018

12:40

SRPSKA U OPASNOSTI, VEHABIJE OKRUŽUJU BANJALUKU: Kampove imaju u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Prnjavoru, ali i prestonici RS!

Društvo

SRPSKA U OPASNOSTI, VEHABIJE OKRUŽUJU BANJALUKU: Kampove imaju u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Prnjavoru, ali i prestonici RS!

Podeli vest

Čak je i američki Stejt department uputio kritike Udarnom timu za borbu protiv terorizma, bezbednosnim agencijama i pravosuđu na nivou BiH zbog gotovo nikakvih aktivnosti u borbi protiv terorizma. U duhu amaneta Alije Izetbegovića, tvorca Islamske deklaracije, kao jedinstvenog programa organizovanja islamskog društva, teroristi se slobodno šeću po BiH

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević upozorio je da je, prema podacima koja poseduje, u poslednje vreme vidljivo aktiviranje i misionarsko radikalno delovanja islamista na teritoriji Republike Srpske.

- Kao paradžemat, Islamska zajednica u BiH je označila versku zajednicu u Kotorskom kod Doboja, a najveća koncentracija pripadnika vehabijskog pokreta i određena bezbednosna pretnja zabeležena je u rubnim opštinama Republike Srpske, u mestima: Krivdića brdo u opštini Kozarska Dubica, Urije i Vidorija, te Blagaj u opštini Novi Grad, Kozarac, Hambarine, Rakovčani, Čarakovo, Puharska i Petrovo, opština Prijedor, te Dubrave i Orahova u opštini Gradiška - istakao je Galijašević.

On je naglasio da su vehabije locirane i u naseljima Lišnja i Donja Mravica u opštini Prnjavor, teslićkom selu Kamenica, Novoseliji i Vrbanji kod Banjaluke, Šipragama kod Kotor Varoša, Kotorskom nedaleko od Doboja, bijeljinskom naselju Janja, te u Lokvanjskoj Rijeci, Šepku, Kamenici u opštini Zvornik, Konjević Polju, Glogovoj i Cerskoj u opštini Bratunac, srebreničkom naselju Sućeska, kao i nadomak sela Drum, opština Vlasenica.

ODBRANA GENERALA MLADIĆA TRAŽI PONIŠTENJE PRESUDE: Haški sudija Nilsen priznao da Hag nema dokaze protiv generala!

Prema njegovim rečima, većina ovih zajednica nalazi se u blizini magistralnih puteva.

On je podsetio da su u izveštaju Stejt departmenta upućene ozbiljne kritike Udarnom timu za borbu protiv terorizma, bezbednosnim agencijama i pravosuđu na nivou BiH zbog gotovo nikakvih aktivnosti u borbi protiv terorizma, a pohvale su iznesena na račun poglavara Islamske zajednice Husejina Kavazovića zbog aktivnosti koje je vodio s ciljem ukidanja paralelnih džemata u BiH.

Islamska zajednica je, kaže on, rešavala svoja hijerarhijska i imovinska pitanja, ali se nije duboko upuštala u verske različitosti u praktikovanju islama, a još manje se bavila bezbednosnim aspektom ovog problema, jer to i nije njen posao, već bezbednosnih službi na nivou BiH.

RAT ZA SRBIJU RUSIJE I AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE: SAD podelile zone i resurse na Kosovu i Balkanu, A ONDA JE DOŠAO PUTIN!

Ni u kom slučaju, kaže on, ne treba osporiti da su aktivnosti Rijaseta Islamske zajednice bile korisne i da su dale novi doprinos u razotkrivanju postojanja i delovanja oko 100 naselja ili delova naselja koja su bezbednosno rizična.

Galijašević je naveo da vest o hapšenju naoružane terorističke grupe u jugoistočnom turskom gradu Kilis, na granici sa Sirijom, u kojoj je državljanin BiH Begzad Spahić (37), pripadnik terorističke organizacije "Islamska država", koja je obišla svet i uznemirila region, ponovo je aktuelizovala pitanje odnosa vlasti u Sarajevu prema teroristima.

- Sa pasošem BiH, kao pripadnik Islamske države Begzad Bega Spahić, odnosno Abu Derda uhapšen je sa četvoricom terorista zbog sumnje da su planirali da izvedu samoubilački napad. Kao iskusan ratnik, Abu Derda je šetao preko granice BiH, išao u Siriju, ranjen se vraćao na lečenje u BiH i vrbovao druge osobe, koje je vodio sa sobom u džihad, iako je za njim raspisana crvena Interpolova poternica - istakao je Galijašević.

Beta

Prema njegovim rečima u BiH u ovom trenutku na snazi je 96 crvenih poternica Interpola, a na njima se nalazi 18 osoba povezanih sa terorizmom iako trećina njih ne nosi tu pravnu kvalifikaciju kao razlog potere.

(VIDEO) KUSTU ĆE NOVINAR IZ SARAJEVA PAMTITI DOK JE ŽIV: Brutalan odgovor na pitanje DA LI JE IZDAO MUSLIMANE!

- U duhu amaneta Alije Izetbegovića, tvorca Islamske deklaracije, kao jedinstvenog programa organizovanja islamskog društva, teroristi su postali štićena lica, a njihova aktivnost obaveštajno prikrivana. Ali se zato sprovodi neviđena hajka koju, zajedno sa Mektićem, vodi političko Sarajevo protiv Republike Srpske, navodnog ruskog uticaja u BiH, Veterana Republike Srpske i Udruženja Srbska čast, u pokušaju da se Republici Srpskoj podmetne postojanje navodnih paravojnih formacija - ocenjuje Galijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija