• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2018

15:05

ŠARČEVIĆ u Boru o dualnom obrazovanju!

Društvo

ŠARČEVIĆ u Boru o dualnom obrazovanju!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas prilikom posete Boru da je u interesu države da se razvijaju tehničko tehnološke struke i da se posle uvođenja dualnog obrazovanja intenzivno radi na razvoju modela studentskih praksi

- Strategija Vlade Srbije je da podstiče ono što je neophodno, a industrijski IT je profil za kojim postoji velika potreba - kazao je Šarčević tokom razgovora sa dekanom Tehničkog fakulteta Bor Nadom Štrbac. 

Štrac je ukazala da studenti tog fakulteta imaju praksu u RTB Bor, gde se između ostalog upoznaju sa proizvodnim procesom, i dodala da ustanova ima odličnu saradnju sa Institutom za rudarstvo i metalurgiju Bor.

Kako je saopšteno iz tog resora, ministar je prethodno posetio Insitut za rudarstvo i metalugiju i ukazao na njegov značaj. 
Pre osam godina Institut je bio potpuno ruinirana institucija, a danas je među sedam najboljih u Srbiji, rekao je Šarčević. 

Saradnju Institua u Boru i Instituta Aikito iz Japana, ministar je ocenio kao veoma impresivnu i izrazio očekivanje da će ona bi još intenzivnija.
On je podsetio da je ove godine budžet za nauku 15 odsto veći i da se radi na novom modelu finansiranja nauke. 

Kaže da očekuje da se do kraja godine u skupštinskoj proceduri nađu Zakon o naučnoj i istraživačkoj delatnosti i Zakon o inovativnoj delatnosti.
Tokom boravka u Boru, ministar je posetio i Studentski centar i Dom omladine čija je adaptacija u toku. 

Za radove na adaptaciji zgrade Doma omladine iz budžeta opštine izdvojeno je pet miliona dinara. 
Opština je donirala i automobil Mašinsko elektrotehničkoj školi kako bi učenici mogli da ga koriste za obuku za vozače, a ključeve automobila direktoru škole uručio je ministar Šarčević.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija