• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

12.02.2018

20:49

OPREZ! ZIMA NE ODUSTAJE: Vreme se menja, uskoro  STIŽE SNEG I ZAHLAĐENJE!

Društvo

OPREZ! ZIMA NE ODUSTAJE: Vreme se menja, uskoro STIŽE SNEG I ZAHLAĐENJE!

Podeli vest

U Srbiju stižu pravi zimski dani! Prema prognozi meteorologa, narednih nekoliko dana biće snega i znatno niže temperature. U utorak i sredu u celoj zemlji biće dosta hladnije u odnosu na minule dane. Sneg će padati i u nižim krajevima, a u pojedinim delovima zemlje zbog velike količine snega moguće su i poteškoće u saobraćaju

Međutim, ovakvo vreme potrajaće samo do četvrtka, kada se očekuje prestanak padavina i postepeni porast temperature. Od sredine nedelje pa do kraja meseca temperatura će se u proseku kretati od 10 do 15 stepeni.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će sutrašnje zahlađenje ujedno biti i jedino u februaru, a verovatno i do kraja zime.

- Što se tiče zime u februaru, ovo će nam biti jedino, kako pokazuje trenutna prognoza. Današnji dan biće u celoj zemlji prohladan, ali bez padavina. Noćas se očekuje naoblačenje, a sutra nas čeka izuzetno hladno vreme,

Oprezno u saobraćaju

U ivanjičkom i užičkom kraju pašće dosta snega, tako da se mogu očekivati problemi u saobraćaju

Đorđe Đurić

sa susnežicom i snegom. Samo na jugoistoku Srbije očekuje se kiša, jer će tamo i temperature biti više u odnosu na ostatak zemlje. Naime, sutra i prekosutra maksimalne dnevne temperature kretaće se u intervalu od 1 do 4 stepena, dok će jedino na jugoistoku ona dostizati desetak stepeni - kaže Đurić.

On napominje da će u naredna dva dana, posebno u ivanjičkom i užičkom kraju, napadati dosta snega, tako da se mogu očekivati problemi u saobraćaju.

- Srećom pa neće dugo potrajati, ali bi putari trebalo da su u pripravnosti. Već od četvrtka padavine prestaju i temperatura će postepeno rasti. Za sada nema izgleda da nas do kraja meseca, a i zime, čeka približno ovakvo vreme. Naprotiv, dnevne temperature kretaće se između 10 i 15 stepeni. Padaće povremeno kiša u ravničarskim krajevima, ali sneg se ne očekuje - objašnjava Đurić i ističe da su iz ove prognoze izuzeti zimski centri, gde će snega biti i u martu.

Dan                  Min                 Max

12. februar       -2                    6 oblak
13. februar       -2                    4 sneg
14. februar        0                    4 sneg
15. februar       -2                    4 oblak
16. februar       -2                    7 oblak/sunce

I u Republičkom hidrometeorološkom zavodu upozoravaju na hladnije vreme i sneg u naredna dva dana.

- U utorak na severu i zapadu zemlje padaće susnežica i sneg, a u ostalim krajevima očekuje se kiša. Međutim, u sredu susnežica i sneg padaće u većini mesta uz dalje povećanje visine postojećeg snežnog pokrivača. Samo u Timočkoj krajini se očekuje kiša zbog viših dnevnih temperatura. Od četvrtka će biti uglavnom suvo, a očekuje se i skok temperature - rekli su u RHMZ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija