• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

14.02.2018

21:04

PRVI PUT U ISTORIJI! Počasna paljba i sa Petrovardinske tvrđave

Društvo

PRVI PUT U ISTORIJI! Počasna paljba i sa Petrovardinske tvrđave

Podeli vest

Povodom Dana državnosti Srbije, počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz četiri artiljerijska oruđa po prvi put je ispaljena sa Petrovaradinske tvrđave, na platou kod čuvenog sata

- Prvi put, u modernoj istoriji Srbije, artiljerijska paljba je po naredbi predsednika Srbije, izvedena ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu i Nišu. To je u simboličkom smislu važno, jer pokazujemo i državno jedinstvo i zajedništvo u najširem smislu – rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i dodao da je današnji događaj pokazatelj ukupne politike i odnosa koji treba da imamo prema državnim praznicima, vojsci, policiji, odnosno, prema svim simbolima države.

Mirović je istakao i da će tokom 2018, kada se obeležava stogodišnjica prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, biti učinjeno dosta napora da sve naše institucije budu još vidljivije, snažnije, posebno one poput Vojske, policije i drugih koje imaju utemeljenu vrednost i značaj koji je nemerljiv.

- Počasni plotuni u Novom Sadu su jedan od načina da se odužimo našim precima koji su nam ostavili slobodu, koji su nas zavetovali da se borimo za modernu i razvijenu Srbiju, koja će uvažena od i međunarodnih prijatelja i saradnika, ali pre svega voljena od sopstvenog naroda i svih građana koji žive na teritoriji današnje Srbije – rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

U ime Prve brigade Kopnene vojske Srbije, brigadni general Željko Petrović poželeo je svim građanima Srbije srećan Dan državnosti, istakavši da je reč o jednom od najvećih praznika za našu državu.

VULIN: Za očuvanje državotvornosti na evropskom putu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija