• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2018

22:55

DŽONI DEP I NIKITA MIHALKOV U FILMU O ZLOČINIMA NATO U SRBIJI?! Pentagonu se ovo neće nimalo dopasti!

Društvo

DŽONI DEP I NIKITA MIHALKOV U FILMU O ZLOČINIMA NATO U SRBIJI?! Pentagonu se ovo neće nimalo dopasti!

Podeli vest

Početkom marta, na više od 100 lokacija u Srbiji sa Kosovom i Metohijom, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ali i širom Balkana, počeće snimanje dokumentarnog filma o posledicama bombardovanja 1999. godine

Film o bombardovanju će biti preveden na osam jezika, a pregovara se da se u filmu pojave Nikita Mihalkov i Džoni Dep. Posle premijere u Srbiji, na 20. godišnjicu agresije, 24. marta sledeće godine, planirano je prikazivanje širom sveta, pa i u zemljama NATO, prenosi Alo.

Kako se navodi, neće to biti klasičan dokumentarac sa faktima i svedocima 78 dana agresije, već priča sa više slojeva. 

Film će obuhvatiti stradanje, životne priče žrtava bombardovanja, kako onih koje su zaustavile bombe, tako i onih koji umiru i umiraće od odloženog dejstva projektila sa kancerogenim osiromašenim uranijumom, ili izlivanja piralena u našu zemlju i vodu.

Želim da svet kroz ovaj film vidi koga su bombardovali, da mi nismo ni "loši momci", ni "divljački narod" na Balkanu, nego narod stare kulture koji je svetu dao Teslu, Pupina, Milutina Milankovića, objašnjava producent filma, Nemanja Nedeljković.

Printskrin

U filmu će biti predstavljeni dokazi o ekološkoj katastrofi, ne samo u Srbiji, već na prostoru čitavog Balkana, a uključiće se i stručnjaci iz nekih od najpoznatijih svetskih naučnih institucija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Strpljenja ,mudrosti ,iskrenih prilatelja nikada nije dosta .Kao i obracuna na kulturan nacin protiv domacih izajnika ,kojekakvih ne vladinih organizacija ...ako ne izbavimo omladinu - buducnost Srbije iz korozije ,odosmo u ...bravo za planiranu akciju

Marko

pre 6 godina

Bombardovani ste jer ste istrebljivali druge narodu. Za Zlocine koje ste pocinili, malo ste kaznjeni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija