• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.02.2018

12:32

(FOTO/VIDEO) SRETENJE SE SLAVILO I U  JAPANU: Ova devojka  podigla je SRPSKU ZASTAVU na akademiji za avijatičare u Jamanašiju!

Društvo

(FOTO/VIDEO) SRETENJE SE SLAVILO I U JAPANU: Ova devojka podigla je SRPSKU ZASTAVU na akademiji za avijatičare u Jamanašiju!

Podeli vest

Već drugu godinu zaredom u srednjoj školi u gradu Jamanaši u Japanu svečano se obeležava Dan državnosti Srbije

Na proslavi Dana državnosti Srbije na akademiji (Aviatio Academy) u Japanu govor je održala jedna od dve srpske učenice Lidija Micović, koja je komandovala i podizanjem, a uveče i spuštanjem srpske zastave.

informer.rs

- U ovoj školi se inače, ogranizuju i proslave dana državnosti i drugih zemalja čija su deca tu na školovanju, a to je i odličan način da se drugi đaci informišu o istorjiji različitih naroda i država - rekao je za Informer Lidijin otac Zoran.

informer.rs

Lidija je druga godina akademije, i ovo joj je drugi put da je držala govor na Dan državnosti Srbije.

informer.rs

- Veoma sam emotivno posmatrao proslavu, a pošto je govorila na japanskom nisam razumeo, ali je više puta pomenula Srbiju, pa mislim, da im je pričala o istoriji i nastanku naše lepe države - rekao je Zoran. 

informer.rs

Aviation Academy je srednja škola koja dodeljuje stipendije učenicima iz celog sveta i traje tri godine, a najsličnija je našoj gimaniziji, kaže Zoran i dodaje da je cilj Japana promocija jezika, odnosno da što više stranaca nauči japanski.

Lidija i njena drugarica Minja Zeljković su bile učenice VIII Beogradske gimnazije, a nakon konkursa i intervjua su dobile stipendiju za ovu daleku školu.

Zoran kaže  da je njegova ćerka zavolela japanski jezik gledajući crtane filmove i tako je došla na ideju da konkuriše za stipendiju.

Školovanje traje tri godine, prva godina je na engleskom, a druge dve na japanskom jeziku.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 6 godina

Bravo za buduću ambasadorku Srbije u Japanu. Biće i ministar inostranih poslova, dete obećava, samo da se vrati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija