• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2018

08:38

​NIKOLIĆ: Igrao sam Karađorđa, sad sam na strani Miloša

Društvo

​NIKOLIĆ: Igrao sam Karađorđa, sad sam na strani Miloša

Podeli vest

Igrao sam na Karađorđa, sad sam na strani Miloša, kaže u intervjuu za današnje "Večernje novosti" glumac Marko Nikolić

- Imao je Karađorđe kratak fitilj i umeo brzo da plane. Prvo bi potegao kuburu, pa tek onda čuo druge kako mu kažu (ako smeju) da je pogrešio. Inače, posle opsežnog upoznavanja s tom materijom i uz malu raspravu s mojim najbližima - ''prešao'' sam na Miloševu stranu. Iako je posekao kuma, spasao je veliki broj drugih srpskih glava sprečavajući Treći srpski ustanak - objašnjava Nikolić.

Kažu, da nam se to desilo, bilo bi nas danas dva miliona manje, dodao je on. Nikoliću je na Dan Državnosti i pravoslavni praznik Sretenje predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio Zlatnu medalju za zasluge u oblasti kulture i umetnosti.

Kako navode "Novosti", u samom činu dodele medalje ima i lepe simbolike, jer se Srbija na Sretenje seća dva značajna istorijska događaja, Prvog srpskog ustanka i Sretenjskog ustava, a Nikolić je čak tri puta igrao ulogu slavnog Karađorđa.

- Nisam navikao na državna priznanja, stvarno sam bio zatečen. Vest sam saznao tri dana pre dodele. Kad me je telefonom o tome obavestio (generalni sekretar predsednika Republike) Nikola Selaković, prvo sam pomislio da je skrivena kamera. Posle sam shvatio da se tako ne bi baš neko šalio - rekao je Nikolić.

Nakon što je prihvatio odličje i završio razgovor sa Selakovićem, Nikolić je shvatio da u trenutno uzavreloj situaciji, naročito pred beogradske izbore, to nije tako jednostavno kao što izgleda.

- Počeo sam glasno da razmišljam pred suprugom kako svako navija za ponekog, nekima će se dopasti taj čin, nekima ne. Ona je prekinula moju dilemu, rekavši da odličje ne dobijam ni od jedne stranke već od države Srbije da je najvažnije to da li ja smatram da sam ga zaslužio - priča Nikolić.

Kako kaže, nikada se nije mešao u politiku, kako ga je naučio njegov pokojni otac.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Како је "Гига - Моравац" - постао КАРАЂОРЂЕ...!? Шалим се наравно...Све честитке Марку Николићу на признању државе, које је иако велико... - мање од признања које ДАЈЕ СРПСКИ НАРОД...!! ЈЕР ЋЕ ОСТАТИ ЗАПАМЋЕН ПО ВЕЛИКИМ РОЛАМА које је маестрално одиграо и дочарао нам дух предака ... - и страшну српску ИСТОРИЈУ...!!

slađa

pre 6 godina

Ima gospodin Marko Nikolić u sebi podjednako i Karađođa i Miloša. Zato je nagrada stigla u prave ruke. Nagrada od države Srbije i njenog predsednika. Najiskrenije čestitke!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17