• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

19.02.2018

21:03

ŠAMARČINA ZA DOS! NJUJORK TAJMS OTKRIO KAKO SU SAD RUŠILE MILOŠEVIĆA: Ameri su nameštali izbore čak i u Italiji i Rusiji!

Društvo

ŠAMARČINA ZA DOS! NJUJORK TAJMS OTKRIO KAKO SU SAD RUŠILE MILOŠEVIĆA: Ameri su nameštali izbore čak i u Italiji i Rusiji!

Podeli vest

Srbija, Italija, Irak, Avganistan, Nikaragva, Rusija, samo su neke od zemalja u kojima su tokom izbornog procesa "intervenisale" SAD, naveo je Njujork tajms 

Kao jedan od primera, prenosi Nedeljnik, navodi se mešanje Amerike u obaranje Slobodana Miloševića.

- Milioni letaka, postera i nalepnica da se porazi protivnik u Srbiji, torbe pune novca u rimskom hotelu za podršku određenim italijanskim kandidatima, skandalozno curenje informacija stranim novinarima na izborima u Nikaragvi, samo je mali dio istorije mešanja SAD u izbore u inostranstvu - navodi list.

Kako piše autor Skot Šejn, na izborima u Srbiji 2000. godine, SAD su uspešno finansirale nastojanja da se porazi tadašnji predsednik Slobodan Milošević, obezbedivši "političke savetnike i milione nalepnica sa simbolom opozicije - stegnutom pesnicom i natpisima 'On je gotov' štampanim na 80 tona lepljivog papira i isporučenog od proizvođača iz Vašingtona".

List se poziva na tekst Vašington posta u kom se navode izjave tadašnjih lidera Otpora o tome kako su smislili slogan "Gotov je"!, a zatim i kako je "tokom tri meseca, milion nalepnica odštampano na 80 tona uvezenog samolepljivog papira, koji je platio USAID, a isporučila vašingtonska Ronko konsalting korporacija".

Istoričar i kustos Međunarodnog špijunskog muzeja u Vašingtonu Vins Hjuton, koji je nekad služio kao vojnik na Balkanu i tesno sarađivao sa obaveštajnim agencijama, rekao je da je vidio američke intervencije svuda po svetu.

- Jasno smo stavili do znanja da nemamo nameru da Miloševića ostavimo na vlasti - rekao je Hjuton.

Većina Amerikanaca je šokirana navodnim ruskim napadima na američki politički sistem, ali veterani obaveštajci i oni koji su učili o tajnim operacijama imaju drugačije viđenje.

Shutterstock

- Ako biste upitali nekog obaveštajca, da li su Rusi prekršili pravila ili uradili nešto loše, odgovor je - ne, nisu - rekao je penzionisani CIA obaveštajac Stiven Hol.

SAD apsolutno sprovode takve operacije uticanja na izbore, rekao je Hol i dodao da očekuje da će sa takvom praksom i da nastavi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žarkov Dragan

pre 6 godina

Ja sam tvrdio još 2000 da Milošević nije izgubio izbore nego je na prevaru nateran da prizna poraz.Sada sam još više ubedjen da sam bio u pravu.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

upravu si dragane mnogo si u pravu .bilo bi bolje da nisi ali na nasu nevolju jesi .zato nas i dan danas to svakoga dana udara u glavu a i nase cukun unuke ce udarati .sta se nakrivo rodi nakrivo i ostane .

Branko

pre 6 godina

Pa i sad Ameri guraju opoziciju jel im treba da opwt rusi vlast!!?? Jeremic i Jankovic su izjavili da im Ameri daju pare i medije oni ce srusiti vlast!!!???

Ljube

pre 6 godina

Dobro jutro Kolumbo, gde si ti bio 18 godina? Pa i vrapci na granama su još tada znali da je DOS izgubio izbore. Zato su morali prvo da upadnu u skupštinu i da spale izborni materijal. Samo naivni i zaluđeni su verovali da je Koštunica stvarno pobedio na izborima.

zlata

pre 6 godina

Naravno, trebalo je da DOS ukloni Milosevica kako bi zauzeli fotelje,i opljackali totalno drzavu !Sram ih bilo,mada imaju obraz kao dzon Jednog dana,Dosovi ekonomski teroristi bice u kazamatu,jer taj zlocin prema narodu i drzavi ne zastareva!!!

baki

pre 6 godina

kada svi odu upenziju pocinju da hvale srbiju a do tada je svi pljuju .

Filip

pre 6 godina

Jeste i to su vise deca izlazila na ulice da se zezaju nego stariji ja sam bio jedan od dece nije bio najbolji predsednik al svakako bolji od ovih a i mislim da je bio bilo koji u to vreme bio bi u istoj poziciji kao i milosevic jednostavno resili da uniste drzavu...jednostavno treci svetski ce se tako i voditi svako sa svakim najaci ostaju....

Stojan

pre 6 godina

Pa da su oni dobili izbore nebi popalili glasacke listice cim su ih se docepali. To samo po sebi govori mnogo vise od bilo kojih reci. Takodje to se znalo u inostranstvu da su Amerikanci poslali pare i da je sastanak u Budimpesti da se dogovori na koji nacin da se skine Milosevic. To nisu tajne niti su ikad bile. Samo oni koji jos drze glavu u pesku mogu da pricaju nesto drugacije.

jablan

pre 6 godina

Pa naravno da Milošević nije izgubio izbore već je svrgnut sa vlasti voljom i odlukom SAD-a i zapadnih fašista koji su želeli i žele da imaju uticaj na Balkanu i rade šta hoće a u tome im je Milošević bio najveća prepreka. Njihovo delovanje i posledice svega toga Srbija oseća na svojoj grbači, pre svega okupaciojom dela teritorije odnosno našeg Kosova i Metohije jer objektivno Amere nije briga ni za Albance ni za Srbe već im je bitno samo prisustvo na Balkanu odnosno njihova baza Bondstil i sprečavanje daljeg jačenja utica Rusije na dešavanja u svetu,u saradnji sa zapadom je stvorena lažna država koja služi za legalizovanje kriminala istih a u svemu tome Milošević im je bio protivnik i zato je svrgnut a na vlast su došli plaćenici, sa punim dzepovima.Pročitajte izjavu Miloševića od 02.10.2000. videćete da je sve što je rekao tada,to nam se i dogadja.

sanco pansa

pre 6 godina

Kada je obelezavana deseta godisnjica 5. oktobra, u vecernjim satima je prikazan dokumentarac u kome Velja izjavljuje da su isli u americko predstavnistvo u Madjarsku po pare. Kako je tada izjavio nihovo je bilo da samo imaju jakne sa sto vise dzepova, kako bi stavili sto vise novca u njih, nigde nije vodjena evidencija koliki su to iznosi bili... Eto, a onda kazu - DESIO SE NAROD. U to samo budala moze da veruje. Posle ovog prikazivanja, nikad se ovaj dokumentarac nije davao.

MaDostaMiJeSvega

pre 6 godina

... I sad ta ista ekipa, na istu foru, hoce opet da se dokopa vlasti...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija