• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.02.2018

13:44

OVAJ POTEZ NIŠKE ŠKOLE NIKO NIJE OČEKIVAO! Nastavnici od sutra u uniformama i bez telefona, MOBILNI ZABRANJENI I ĐACIMA I RODITELJIMA!

Društvo

OVAJ POTEZ NIŠKE ŠKOLE NIKO NIJE OČEKIVAO! Nastavnici od sutra u uniformama i bez telefona, MOBILNI ZABRANJENI I ĐACIMA I RODITELJIMA!

Podeli vest

Osnovna škola "Radoje Domanović" u Nišu od sutra uvodi obavezne uniforme za predavače, pa će tako nastavnice u školi nositi teget mantile sa karnerima na rukavima i crvenim broševima, a nastavnici teget mantile

Sve uniforme imaće amblem škole koji su dizajnirali učenici. 

Direktorka škole Dušica Tričković kazala je da su se zaposleni u toj školi prvi u Nišu odlučili na uvodjenje uniformi kako bi dali primer učenicima. 

- Roditelji su dali saglasnost da učenici naše škole nose uniforme, ali ih još nismo uveli jer postoji otpor medju decom. Na ovaj način verujem da ćemo biti primer učenicima i da će prihvatiti uniforme - izjavila je Tričković za agenciju Beta. 

Ona je kazala da su nastavnici sami platili izradu uniforme i to 1.200 dinara po jednoj uniformi. 

- Firma iz Niša kod koje smo naručili mantile izašla nam je u susret i naplatila samo šivenje i materijal, pošto je vlasniku bio simpatičan naš gest i to što se radi o uniformama za nastavnike - rekla je Tričković. 

Pixabay

Prema njenim rečima, u planu je da do 1. septembra uniforme budu uvedene i za učenike, za početak možda ne svih razreda, ali sigurno prvog i osmog razreda. 

Tričković je kazala da će pored uniformi sutra predstaviti i zonu bez telefona, odnosno škola "Radoje Domanović" biće škola u kojoj mobilne telefone neće moći da koriste ni učenici ni zaposleni, ali ni roditelji. 

OSNOVCI U TOKIJU nose ARMANI! Cena uniforme 600 evra!

Školi "Radoje Domanović" ove godine pripala je Svetosavska nagrada koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Školske uniforme u u Nišu za sada je uvela još jedino škola "Ivo Andrić" i to za djake prvog razreda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 6 godina

Još jedan namet roditeljima... može li ovde neko nesto da napravi a da ne puca leđima roditelja. I ko će roditeljima da zabrani da koristi mobilni u skoli. Ko sme detetu da zabrani koristenje telefona kad nije na čašu? Kakvi su to mozgovi, šta pokušavaju time da uvedu neki strah? Dosta bre više debilčine jedne neopevane sa tim komunjarskim forama još od pre rata... nađite način da motivišete tu decu, opremite im kabinete, dajte im besppatne knjige, racunare, osavremenite način nastave a ne da glumite komunalnu policiju po skoli

zlata

pre 6 godina

Direktoru ove skole u Nisu,sve cestitke i pohvale!!!Ovo je primer koji treba da slede sve skole u Srbiji!SVAKA ČAST,odusevljena sam kao roditelj dva osnovca.

Ljubo

pre 6 godina

Pametno ,profesionalno ,odgovorno ,za pohvale ...bravo ,

Anarhista

pre 6 godina

Oтпор међу децом? У нека давна исправна времена, детету се развали шљага, и после 20-ес година, прави човек израсте. А данас дебили и педери. демокраЦки. Ти који пружају отпор су будући лопови, лажови, крадљивци, напасници, убице. И такви седају на јавне столице. Никад из каменог доба.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija