• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2018

20:01

VUČEVIĆ: Kosovo i Metohija su najskuplje srpske reči, PRATE KROZ VEKOVE, KAO I MI NJIH!

Društvo

VUČEVIĆ: Kosovo i Metohija su najskuplje srpske reči, PRATE KROZ VEKOVE, KAO I MI NJIH!

Podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je "Nedelju Kosova i Metohije" u Matici srpskoj i tom prilikom rekao da su Kosovo i Metohija verovatno najskuplje srpske reči, koje nas prate kroz vekove, kao i mi njih

Vučević je kazao da u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji, ovakav događaj ima veliku važnost.

- Organizujemo nedelju Kosova i Metohije u košnici srpske kulture, upravo sa područja odakle smo svi potekli, neki porodično, ali svi zajedno duhovno. To je jedno teško političko čvorište, u sadašnjim ali i prošlim vremenima, jedno pitanje koje otvara različite poglede, dileme, i nešto što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da se duhovno bogatstvo srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije neće zaboraviti.

Ovo je samo mali prikaz onoga što je decenijama stvarano, a ključna poruka je da za nas Kosovo i Metohija nisu mit, već stvaran život i pre svega razgovor o budućnosti, zaključio je Vučević.

Tokom programa održana su dva predavanja i otvorena je izložba "Prištinska škola, Savremeno srpsko slikarstvo na Kosovu i Metohiji (1997-2017)".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 6 godina

Jesu najskuplje, ali moramo pronaći rešenje u interesu svih nas.

Saša

pre 6 godina

Kosovo i Metohija su sveta srpska zemlja, koje se ne smemo odreći.

Aleksa

pre 6 godina

Za Kosovo i Metohiju smo se uvek kroz vekove borili i izborili. Ni sada od njega nećemo odustati.

Zoran

pre 6 godina

Kosovo je uvek bilo Srbija. Tako treba i da ostane!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija