• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2018

12:29

(FOTO) OTVORENA NOVA VOJNA AMBULANTA NA BEŽANIJSKOJ KOSI! Vulin: Naša politika je da zdravstvenu zaštitu u Vojsci približimo korisnicima

Društvo

(FOTO) OTVORENA NOVA VOJNA AMBULANTA NA BEŽANIJSKOJ KOSI! Vulin: Naša politika je da zdravstvenu zaštitu u Vojsci približimo korisnicima

Podeli vest

Zdravstvena zaštita je velika potreba svakog od naših pripadnika, kako onih koji su aktivni, tako i onih u penziji, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin danas prilikom obilaska novootvorene ambulante na Bežanijskoj kosi

On je ukazao da Vojska mora da bude jaka i zadovoljna. 

- Jaka je kada je naoružavamo, jaka je kada je obučavamo, a zadovoljna je kada obezbeđujemo stanove, kada povećavamo plate, dnevnice i kada pojačavamo zdravstvenu zaštitu - rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je podvukao da Vojska Srbije ne pravi nikakvu razliku između aktivnih i penzionisanih vojnih lica, jer su svi oni pripadnici sistema odbrane, koji su život posvetili svojoj zemlji.

Tanjug

- Naša politika je da zdravstvenu zaštitu u Vojsci približimo korisnicima, tamo gde živi veliki broj naših osiguranika, naših pripadnika. Mi ćemo se truditi da otvaramo ovakve i slične objekte i da osnovnu zdravstvenu zaštitu mogu da imaju na jednom mestu, da ne opterećuju VMA, da napuštaju sredinu u kojoj žive. Ova ambulanta će biti ojačana prostorom za Hitnu pomoć pa ćemo omogućiti da se i taj segment zdravstvene zaštite rešava ovde, da se skraćuje vreme koje je potrebno za intervenciju i da u svakom slučaju zdravstvena zaštita bude bliže korisnicima - rekao je Vulin.


Tanjug

Vojno zdravstvo je, prema rečima ministra, na ponos čitavoj Vojsci, a vojni osiguranici treba da budu zadovoljni i ponosni što su deo sistema bezbednosti, što su deo vojske Srbije, a to Vojska Srbije, dodaje on, nikada ne zaboravlja što se vidi u poboljšanju kvaliteta njihovog života tako i zdravstvene zaštite.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovik Uglješa Jovičić izjavio je da je početkom godine ministar Aleksandar Vulin dao je vojnom zdravstvu zadatak da napravi kvalitativni iskorak u pružanju zdravstvenih usluga vojnim osiguranicima.

- U smislu i na realizaciji tog zadatka mi danas ovde u novom prostoru otvaramo ambulantu na Bežanijskoj kosi, odnosno preseljavamo u ambulantu Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd. Korisnicima naših usluga ovde će se pružati usluge iz oblasti opšte medicine, iz dela interne medicine i pedijatrije, sa laboratorijskim analizama, a da bi kompletna usluga bila zaokružena, ovde smo otvorili i apoteku - rekao je Jovičić.

Tanjug

On je istakao da nova ambulanta ne bi bila u tako kratkom roku otvorena i opremljena bez pomoći Uprave za infrastrukturu koja je u veoma kratkom roku osposobila prostor.Predsednik Udruženja vojnih penzionera Ljubomir Draganjac izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je otvorena nova ambulanta i naglasio da se u poslednje vreme situacija sa zdravstvenom zaštitom vojnih penzionera značajno popravila.

- Moram da istaknem da je ostvaren veliki napredak u snadbevanju lekovima. Stanje je bilo gotovo kritično, a sada se gotovo svi vojni penzioneri hvale da je to značajno poboljšano i da skoro sve potrebne lekove mogu dobiti u vojnim apotekama. Veoma smo zadovoljni zbog najava da će se uskoro početi sa izgradnjom Gerontološkog centra koji je preka potreba velikog broja penzionera. Ako se ovako nastavi, nećemo više imati primedbe na zdravstvenu zaštitu - rekao je Draganjac.

Tanjug

U pratnji ministra Vulina danas su bili i načelnik Generalštba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i državni sekretar Bojan Jocić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija