• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2018

14:18

(VIDEO) RASTE VODOSTAJ NA VELIKOJ MORAVI I REKAMA U POMORAVLJU! Vanredno u Prokuplju i Zaječaru!

Društvo

(VIDEO) RASTE VODOSTAJ NA VELIKOJ MORAVI I REKAMA U POMORAVLJU! Vanredno u Prokuplju i Zaječaru!

Podeli vest

Zbog naglog topljenja snega raste vodostaj na Velikoj Moravi i svim rekama u Pomoravlju, Resavi i Levču, rečeno je danas Tanjugu u Hidrološkim stanicama ovog dela Srbije

Velika Morava, kod Varvarina, od juče je porasla za 105 centimetara, kod Ćuprije 56, kod Bagrdana kod Jagodine 47 centimetara.
U Hidrometerološkom zavodu Srbije, progniziraju dalji rast vodostaja Velike Morave celim njenim tokom.

Tanjug

Morava je mutna, nabujala, nosi velike količine smeća, grana, plastičnih boca.

Reka Crnica kod Paraćina je porasla od juče devet centimetara, Belica kod Jagodine 26, Lugomir kod Majura (Jagodina) 60 centimetara, Resava, kod manastira Manasije kod Despotovca, sedam centimetara i kod Svilajnca 24 centimetra, navode u lokalnim Hidrološkim stanicama.

Vodostaj ovih reka će i dalje rasti, ali su procene da neće izaći iz korita, jer su lokalne samouprave poslednje tri godine dosta uradile na čišćenju vodotoka, otklanjanju uskih grla i učvršćivanju brana i nasipa.

Tanjug

Crnica, Resava i Lugomir su 2014. godine u Paraćinu, Sviljancu i Jagodini, izazvale katastrofalne poplave sa velikom materijalnom štetom. 

Vanredno stanje u Zaječaru i Prokuplju

Gradsko veće Zaječara proglasilo je vanrednu situaciju u tom mestu zbog opanosti od poplava, potvrdio nam je Boško Ničić, gradonačelnik.

 – Delovi sela Vratarnica su već pod vodom – kaže Ničić.

- Međutim, prava opasnost nam tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra.

Prema Ničićevim rečima, mulj je već prekrio Popovu plažu, a udarni talas se očekuje oko 18 časova.

KLIZIŠTE SRUŠILO KUĆU U CENTRU PROKUPLJA! Izlile se reke zbog naglog topljenja snega!

U centru Prokuplja je klizište srušilo kuću, izlila se Toplica i evakuisano je 75 ljudi.

Tanjug

Prema poslednjem merenju Hidrometeorološkog zavoda u mernoj stanici Pepeljevac kod Kuršumlije, vodostaj reke Toplice u 9 časova bio je 243 santimetara. Iako je poslednjih sati opala brzina rasta visine vode na tom području, očekuje se da narednih sati bude povećan tok Toplice ka Prokuplju.

VANREDNA SITUACIJA U ZAJEČARU ZBOG OPASNOSTI OD POPLAVA: Neka sela već pod vodom




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija