• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G./GZS

07.03.2018

15:25

SUDIJA ŽENU KOJOJ JE UMRO MUŽ POSLAO U ZATVOR, UMESTO DA JOJ IZJAVI SAUČEŠĆE: Razlog je RAZBESNEO SRBIJU!

Društvo

SUDIJA ŽENU KOJOJ JE UMRO MUŽ POSLAO U ZATVOR, UMESTO DA JOJ IZJAVI SAUČEŠĆE: Razlog je RAZBESNEO SRBIJU!

Podeli vest

Za rubriku verovali ili ne... Vesna Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca od ponedeljka je u zatvoru jer nije platila kaznu od 5.000 dinara jer je zakasnila pet dana da preda policiji oružje koje je legalno pripadalo njenom pokojnom mužu

Njen sin Vojkan kaže da mu majka  trenutno izdržava kaznu u Požarevcu.

Kako navodi, ona nije platila kaznu od 5.000 dinara, jer se "nije osećala krivom". 

Vojkan Nedeljković je ispričao da je njegova majka 45 dana posle smrti supruga, koji je preminuo krajem decembra 2016. godine, odnela lovačku pušku i pištolj sa neophodnom dokumentacijom u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu.

- Zbog kašnjenja od pet dana ona je sada u zatvoru u Požarevcu, to je neverovatno. Moj otac Veselin preminuo je 28. decembra 2016. i u legalnom vlasništvu imao je lovačku pušku i pištolj. Mama je sama odnela oružje u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu 45. dan nakon očeve smrti - priča Vojkan.

Tamo su je obavestili da je zakonski rok za podnošenje oružja 40 dana, te da je zakasnila sa predajom.

KOJU NAM TO PORUKU ŠALJE SUD?! Vođi "Alkatraza" Vaviću za prebijanje devojke - ŠEST MESECI NANOGICE!

- Iako je tvrdila da nije bila obaveštena za zakonski rok, odgovor je bio da može da pročita na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i da pisano obaveštenje nije dužna da dobije - rekao je Vojkan Nedeljković.

Sudija za prekršaje odredio je udovici kaznu od 5.000 dinara zbog ovog kašnjenja, ali kako žena to nije želela da plati, sada je završila u zatvoru.

Advokat iz Novog Pazara Dragan Novović kaže za Informer da je ovaj primer dokaz da je u ovom slučaju izostala ljudskost predstavnika nadležnih organa.

- U redu, zakon je rekao svoje, ali je ovde zaista izostala ljudskost. Moglo je drugačije da se završi, a ne zatvorom. Pa ko će razmišljati o rokovima u danima kada priprema četrdesetodnevni pomen za preminulog? - pita se Novović. A. Grbović




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlast

pre 6 godina

Pa to je taj sud sto daje nanogice kriminalcima da mogu da nastave sa maltretiranjem normalnih ljudi a kaznjavaju postene ljude zbog najmanjih prekrsaja. Nikad vise Srbija nece biti normalna zemlja, svakim danom tone sve dublje zbog ovakvih primera.

Damnjan

pre 6 godina

Teško ovoj sirotinji a tu se I ja ubrajam.Što oni se ne ponaşaju tako sa miškovićem pa kostićem nego je.i sirotinju.

Vla

pre 6 godina

Sramota, sudiju u zatvor, Zena nije obavezna da zna sta sve poseduje muz, mogao je pistolj negde sakriti I da ga nikad ne pronadje, alal vera sudija, ko ti dade diplomu, nesmes kriminalce da saljes u zatvor pa si resio da pokazes kakav si junak

baki

pre 6 godina

Eto ti dokaz kakve su sudije !!!! Na poštenima pokazuju snagu i zakon a na banditima, siledzijama i lopovima blagost ili u najgorem slučaju nanogica i kućni pritvor !!!! Bravo za sudstvo i sudije pokazali ste snagu i pravdu i koliko ste nesposobni u svojoj struci. Gde vam je ludska strana ?

sumadinac neprskani

pre 6 godina

u principu slozio bih se sa postupkom doticnog sudije zakon je zakon . e sad ide i ono ali , taj isti zaon bi morao da bude daleko suroviji i neumoljiviji upravo za sudije .tek i jedino tek u tom slucaju ova zena nije uzalud odlezala svoju kaznu .

Ljubo

pre 6 godina

To su " smradovi" koji Srbiju ubijaju i usporavaju u bilo kakvom napretku.Dokazivanje na obicnom coveku ,a veliki broj lopina ,kriminalaca slobodno i dalje koristi drzavu i bedu ...sramno.

caslav

pre 6 godina

To se dešava kada sudija pomisli da je bog. To nije jedini slučaj. Zato narod i nema poverenje u sud i pravdu.

caslav

pre 6 godina

Evo nam nezavisno sudstvo.....kriminalci ih plaćaju. a za onog ko nema para za njega nema ni pravde. Jasno je da će se u ovoj državi pravda i pravo kupovati.

Marko

pre 6 godina

Ali zato ispred splava siledzije ubiju Fedora i sudjenje jos nije gotovo posle godina agonije. Sto se sudstvo malo ne potrudi da za mnogo ozbiljnije slucajeve ne juri pravdu tako ozbiljno?

Milovan

pre 6 godina

Mislio sam da se slicne stvari odnosno greske desavaju samo u Lazarevcu ali nisam bio u pravu. Nesto treba preduzeti.

miša

pre 6 godina

Ovo ste preuzeli sa "njuz.neta-a"...nema ovakvih magaraca, ne postoje...nemoguće..

Nikola

pre 5 godina

Eto to su sudije koje je imenovala i postavila predhodno vlast. To rade sa namerom da diskredituju postojeću vlast jer misle da je narod dovoljno glup da još uvek može da nasedne na propagandu opozicije koja će da pokuša da ga ubedi da je taj sudija imenovan od vlade Vučića.

Riki

pre 5 godina

Sramota Saši Mirkoviću dali nanogicu što je ukrao milione. A ženi zatvor.

DRAGAN

pre 5 godina

Al kako sme zena da nosi tudje oruzje u policiju , zasto nije policija dosla po oruzje???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija