• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2018

14:43

SPC: Kurir imaginarnim izjavama narušava ugled patrijarha Irineja!

Društvo

SPC: Kurir imaginarnim izjavama narušava ugled patrijarha Irineja!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da da izjava patrijarha srpskog Irineja, objavljena u današnjem Kuriru, ne odgovara sadržini razgovora, te da je iz, kako se navodi, sveukupnog konteksta posebno "oštro" istrgnuta konstrukcija koja se našla na naslovnoj strani

Kurir je, naime, preneo da je patrijarh Irinej poručio da podržava ideju da se zvaničnom imenu Srpska pravoslavna crkva pridoda odrednica Pećka patrijaršija, ali i da se on neće preseliti na Kosovo.

Patrijarh Irinej je, navodi se u saopštenju SPC, govorio isključivo o značaju Pećke Patrijaršije kao drevnog istorijskog sedišta Srpske pravoslavne crkve, i o Beogradu kao njenom administrataivnom sedištu.

Komentarišući mogućnost da budući poglavari Srpske crkve imaju sedište u Peći, patrijarh, kako se navodi, njednom rečju nije pomenuo sebe, niti je o tome uopšte bilo govora.

Formulacije koje su se našle na naslovnoj strani ovih novina "Neću da se selim na Kosovo" i „Tražiću da Patrijarha biramo kao i do sada a ne dvotrećinskom većinom“, takođe ne odgovaraju sadržini razgovora, niti odražavaju lični stav patrijarha, već je reč o, kako se navodi, rezultatu novinarske želje da se izgovorenim rečima pridoda "drugačiji, senzacionalniji, smisao", stoji u saopštenju..

"O tome najbolje govori i činjenica da ove imaginarne izjave, iskorišćene za medijski atraktivnu najavu, nema čak ni u tekstu koji je objavljen na strani šest ovih novina. Ovo svedoči i o tendencioznoj nameri da se krivotvori istina", poručuju iz SPC i dodaju da ovakav manir kojim se "neistinito i senzacionalistički" prenose izjave patrijarha Irineja nanose veliku štetu njegovom ugledu i ugledu SPC.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija