• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2018

15:11

USTAŠKA POSLA! ZAGREB MANIPULIŠE SA ISPLATOM ŠTETE PORODICAMA UBIJENIH SRBA: Cilj je zaštiti zločince iz svojih redova!

Društvo

USTAŠKA POSLA! ZAGREB MANIPULIŠE SA ISPLATOM ŠTETE PORODICAMA UBIJENIH SRBA: Cilj je zaštiti zločince iz svojih redova!

Podeli vest

Hrvatska nastavlja igru u vezi sa isplatom nematerijalne štete porodicama srpskih žrtava, tako što svesno odugovlace isplate i menjaju njihov osnov, kako bi oslobodile odgovornosti pripadnike hrvatske vojske i policije koji su pocinili zločine, upozorava direktor Dokumenataciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac

Komentarišuci informaciju da je Opštinski sud u Šibeniku presudio da Dušanki Mandić bude isplaceno 17.791 evra zbog ubistva oca Mirka Pokrajca (84) u selu Varivode, Štrbac je kazao da pretpostavlja da je kao osnov isplate navedeno da je "hrvatska država odgovorna za teroristička dela i akte", što, dodaje, znaci da ih je mogao pociniti bilo ko i iz bilo koje druge države, prenosi RTRS.

Prema njegovim recima, to isto je sugerisano i u jednom drugom postupku, u kome je za dvostruko ubistvo isplacena odšteta od oko 70.000 evra.

Kako je ocenio, Hrvatska na taj nacin, kao i menjanjem osnove isplate, štiti svakog svog gradanina, jer, kako primecuje, ne može da negira cinjenicu da su Srbi u Varivodama ubijeni 28. septembra 1995. godine, gotovo dva meseca nakon "Oluje", dodajuci da je snimak ubijenih srpskih civila obišao svet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija