• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

08.03.2018

18:06

ZARAZA SE NE SMIRUJE: Od malih boginja u Srbiji obolelo 3.290 ljudi

Društvo

ZARAZA SE NE SMIRUJE: Od malih boginja u Srbiji obolelo 3.290 ljudi

Podeli vest

U Srbiji je od početka epidemije registrovano 3.290 pacijenata obolelih od malih boginja, a zbog komplikacija umrlo je devet ljudi

Najmlađa obolela osoba je stara 15 dana, a najstarija 70 godina, dok je najveći broj obolelih u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović - Batut".
Većina obolelih osoba (95 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

LONČAR: Vakcinacija je jedina zaštita od malih boginja

Od ukupnog broja obolelih, 33 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku. Od težih komplikacija malih boginja registrovano je zapaljenje mozga kod jedne i upala pluća kod 358 obolelih osoba.
Od početka oktobra na snazi su pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Srbije. Intenzivno se sprovodi vakcinacija svih nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih osoba uzrasta od 12 meseci do navršenih 14 godina.

SEDMA ŽRTVA MALIH BOGINJA U SRBIJI! Preminula četrdesetogodišnja pacijentkinja iz Beograda




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija