• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.03.2018

19:47

SLAVNI SRPSKI GLUMAC RADE ŠERBEDŽIJA ŽRTVA ALBANSKE PROVOKACIJE: Evo šta je odgovorio Šiptarima na vest da će GLUMITI TERORISTU JAŠARIJA!

Društvo

SLAVNI SRPSKI GLUMAC RADE ŠERBEDŽIJA ŽRTVA ALBANSKE PROVOKACIJE: Evo šta je odgovorio Šiptarima na vest da će GLUMITI TERORISTU JAŠARIJA!

Podeli vest

Besmisleno je i pomisliti da bih glumio vođu OVK Adema Jašarija, očigledno je da Albanci sa Kosova žele sebi da naprave marketing preko mog imena, kaže naš slavni glumac Rade Šerbedžija, reagujući na vest da mu je ponuđena glavna ulogu u filmu o ozloglašenom teroristi i ubici Srba

Prema Šerbedžijinim rečima, najgore je što su zapadni mediji preneli da se čak on sam nudio da glumi Jašarija, što je najobičnija laž. Ipak, drago mu je što su srpski novinari brzo shvatili pravu istina i objavili da nikada nije ni pomišljao da prihvati tu ulogu.

Obična laž

Šerbedžija napominje da je mladi kosovski reditelj Ljuan Krueziju očigledno želeo sebi da podigne cenu povezujući ga sa filmom koji snima o Jašariju (pogledajte okvir).

- Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je

Istina je najbitnija

Tom mladom reditelju sa Kosova, koji preko mog imena skreće pažnju na sebe, poručujem da je istina prvi uslov da bi neko postao umetnik

Rade Šerbedžija

i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao poverovati da bih ja takvu ponudu prihvatio. Tom mladom filmskom režiseru sa Kosova, koji je zloupotrebio moje ime u pokušaju da skrene pažnju na svoj projekat, mogao bih da poručim da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmijua, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija... 

I da ih sve nosim u srcu i svome pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi. A ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađani filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik - rekao je Šerbedžija u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.

Šerbedžija je naveo da su zapadni mediji dodatno zakuvali celu stvar tvrdeći da se on sam nudio za ulogu Jašarija.

- Čitao sam u britanskom "Telegrafu" kako sam navodno kontaktirao svog prijatelja Envera Petrovcija i sam se ponudio da glumim u tom filmu?! To je strašna laž, a ko zna koliko svetskih medija je to objavilo, jer ja ne čitam šta novine pišu i ne bavim se njihovim spletkama. U Los Anđelesu sam, snimam TV seriju... Ipak, dobro je što su mediji u Srbiji sve shvatili kako treba i objavili pravu istinu, onako kako je zaista bilo - kaže Šerbedžija.

Svi ga svojataju

Menadžer Radeta Šerbedžije Amir Bahtijarević kaže da je njegov klijent često bio zloupotrebljavan u političke svrhe i razne "druge zvrčke", iako njega ni politika niti bilo kakve druge "kombinacije" nikada nisu zanimale.

Kosovski reditelj: Rade me odmah odbio

Kosovski reditelj Ljuan Krueziju pre nekoliko dana plasirao je u prištinskim medijima vest da je Radetu Šerbedžiji ponudio ulogu Adema Jašarija u filmu koji se priprema već 20 godina.

- Rade je veliki glumac i nisam imao dilemu da je idealan za ulogu Adema Jašarija. Kontaktirao sam ga preko njegovog kolege Envera Petrovcija, ali mi je odmah stavio do znanja da nije zainteresovan. Nisam stigao ni da mu saopštim visinu honorara, rekao mi je da tražim drugog glumca... Ipak, obrazložio mi je svoju odluku rečima da bi prihvatanjem uloge Jašarija praktično odao njemu priznanje - rekao je Krueziju.

- Rade je jedan od najboljih ljudi koje sam tokom života upoznao, a imam i godina i poprilično poznanstava. On je čovek koji ljude deli na dobre i loše, pravi umetnik, svetska klasa... Tokom dugogodišnje karijere, upravo iz ovih razloga, odbijao je finansijski izuzetno jake ponude sa raznih strana, bilo da su sa srpskih, hrvatskih, albanskih, bosanskih, jer nije želeo da, makar svojom ulogom, postane deo političkih prepucavanja i podela na ovim prostorima. Međutim, njega nijedan politikant ne mimoilazi i šta god čovek da kaže i uradi, svi sa prostora stare Jugoslavije to tumače kako im odgovara u datom trenutku - kaže Amir Bahtijarević za Informer.

Petrovci: Nisam posredovao Šerbedžiji

Poznati glumac sa Kosova Enver Petrovci kaže da nikada nije pomagao reditelju Ljuanu Kruiezijuu da stupi u kontakt sa Šerbedžijom.

- Jedino što znam jeste da postoji ideja da se radi film o Ademu Jašariju. Ja sam u jednom usputnom razgovoru s rediteljem Kruezijuom samo rekao da postoje dva glumca koja liče na Jašarija - Rade Šerbedžija i jedan mlađi glumac iz Prištine, inače moj student. Sve ostalo je izmišljotina. Izgubio sam Šerbedžijin broj telefona, nisam ga zvao, niti znam da li je reditelj s njim bio u kontaktu - objašnjava Petrovci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hron

pre 6 godina

Pozovite Sergeja Trifunovica ..On ne odbija nijedan film koji je usmeren protiv srpskog naroda.Prihvata 100%

Rsk

pre 6 godina

Nista ja njemu ne verujem. Mislim da je dobio milion€, ili mozda milion vise... da bi ipak pristao. Mislim da suma nije bila adekvatna da Rade pristane.

nikola

pre 6 godina

Rade jeste Srbin ali nije slavni srpski glumac, on se izjasnio da je hrvatski glumac.

Rodja

pre 6 godina

Da su mu ponudili adekvatno vino pristao bi sto posto ,mogu da garntujem.

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Hoce li snimiti kako su ga nasi na kraju izbusili ko siptarski sir

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija