• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.03.2018

11:56

BRNABIĆ: Od 1. jula roditeljima povraćaj PDV na bebi opremu!

Društvo

BRNABIĆ: Od 1. jula roditeljima povraćaj PDV na bebi opremu!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas pozitivnim Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas pozitivnim Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji će, objasnila je, doneti novinu da će se povraćaj PDV - a na bebi opremu od prvog jula vraćati svim porodicama, čime će i roditeljski dodatak biti uvećan.

 Kako je navela, tako će se olakšati roditeljima, koji više neće morati da skupljaju račune, i ukinuti tošak resursa Poreske uprave na obračun tih računa.

Brnabić je istakla i da će se sada roditeljski dodatak dobijati odmah u porodilištu, što je, podseća, ostvareno u okviru prve faze projekta "Bebo dobrodošla na svet".

- Pre nego što beba dođe kući, roditelji će dobijati izvod iz matične knjige, prebivalište i karticu osiguranja. U to je sada uključen i roditeljski dodatak, tako da roditelji više neće morati da obilaze šaltere - rekla je premijerka na Tv Pink.

Dodala je da će od prvog septembra taj sistem biti usvojen u celoj zemlji, i podsetila da je Savet za populacionu politiku usvojio Strategiju za podsticanje rađanja, čime će roditeljima dodatno biti olakšano.

.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragana cvetanovic

pre 6 godina

Sve cestitke za pokusaj povecanja nataliteta. Ali sta sa decom koja su pre rodjena ona nemogu ni deciji dodatak da ostvare . Mi smo cetvoroclana porodica imamo dvoje dece neprimamo deciji dodatak zbog prihoda na imanje koja iznosi nepun 1 dinar . Inace sam samo ja zaposljena suprug nije u radnom odnosu. Sta je sa ovakvim porodicama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija