• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. V. - A. C.

16.03.2018

09:08

OGLASIO SE POP O KOME BRUJU SRBIJA: Nisam alkos, pozlilo mi od JEDNOG PIVA!

Društvo

OGLASIO SE POP O KOME BRUJU SRBIJA: Nisam alkos, pozlilo mi od JEDNOG PIVA!

Podeli vest

Pop Nenad Obradović (65) iz sela Drugovca tvrdi da je sliku na kojoj leži pored sanduka objavio neko ko hoće da mu napakosti

Nisam pijanica, nego mi je na putu do groblja pozlilo od jednog piva, pa sam zato malo prilegao pored pokojnika, tvrdi za Informer sveštenik Nenad Obradović (65) iz sela Drugovca, o kojem bruji cela Srbija nakon fotografije na kojoj on, tokom odlaska na sahranu, leži obeznanjen na traktorskoj prikolici tik uz mrtvački sanduk!

Pop Nenad ne negira autentičnost slika koje su postale hit na društvenim mrežama, ali je uveren da su objavljene zato što "neko hoće da mu napakosti".

- Tačno je da sam 11. marta išao da održim opelo na jednoj sahrani. Popio sam samo jedno pivo, tako da nisam bio pijan. Ali sam zaboravio da ponesem pumpicu koju koristim jer imam problema sa astmom. I taj splet okolnosti doveo je do toga da mi je odjednom pozlilo. Nisam ni zaspao, već me je uhvatila muka, imam astmu i eto. Morali su da me prevezu na prikolici do groblja pa su me smestili odmah pored kovčega sa pokojnikom. Ja sam opelo potom održao, a da sam poneo pumpicu, sve ovo se ne bi desilo - tvrdi pop Nenad, koga su reporteri Informera zatekli da sveti vodicu po drugovačkim domovima.

(FOTO) BOŽE GA SAČUVAJ: Pijani pop "broji sitno" i pravi incidente!

On kaže da nije srećan što je postao tema u medijima, naročito pošto mu je ostalo samo još mesec dana do penzije.

Zaboravio pumpicu za astmu
Popio sam pivo, ali sam zaboravio da ponesem pumpicu koju koristim za astmu. I taj splet okolnosti doveo je do toga da mi pozliNenad Obradović, sveštenik

Komentari slike sveštenika na društvenim mrežama

Jovan Đ. - Što mu ne staviše jastuk pod glavu...
Dragan Đ. - Da nije popadija u kovčegu?
Rade P. - Što ga ne zakopaste sa pokojnikom?
Mitar R. - Bolje mrtav pijan nego mrtav trezan
Tanja C. - Gde nađoste ovu prikolicu zarđalu? Sramota sveštenika tako da vozite. Gde je crna limuzina???

- A te slike su u stvari iskoristili da objave oni koji me ne vole. Znam ja ko mi je to namestio, ali nema veze, sad ionako svi pričaju o tome. Meni je ostalo još mesec dana do penzije, a to će brzo da prođe - kaže pop Obradović, koji je u službi u selu Drugovac više od tri godine.

U Drugovcima meštani i kude i hvale popa Nenada. Jedni kažu da svešteniku ovo nije prvi put da pod "gasom" krsti ili sahranjuje ljude po selu. Pričaju da je tokom nemilog događaja čak izgubio i kandilo, a da je opelo održao pridržavajući se za spomenik pokojnika. Sa sahrane su ga kući dovezli kombijem.

Među nezadovoljnima je i Darko P., koji je sliku stavio na društvene mreže, a koji nije bio na licu mesta, već je javnost o neprimerenom ponašanju popa iz svog sela obavestio iz Beča, gde trenutno živi.

Informer

Drugi, međutim, smatraju da brojni sveštenici tokom službovanja načine veći greh od ovoga po kome je njihov pop postao poznat u javnosti. Većinom ga meštani hvale, misle da je dobar čovek i da nikad nikome nije ostao dužan.

Čovek iz naroda
On je čovek iz naroda, ne bismo ga primali u kuće da je lošMeštani Drugovca

- Reč je stvarno o dobrom čoveku. On je izbeglica, mislim iz Hrvatske. Tamo su mu spalili imanje i uništili sve. Dok se to nije dogodilo bio je sportista, obrazovan je čovek, verovatno ga je muka naterala da ponekad popije čašicu više. Ostalo mu je još mesec dana do penzije, šteta što će ga šira javnost upamtiti po ovome. On je čovek iz naroda, ne bismo ga primali u kuće da je loš - svedoči jedan od stanovnika ovog sela. 

Do sada se niko od meštana nije žalio crkvenim organima na ponašanje sveštenika. Kažu da to što je ponekad voleo da popije i pojede, ne znači da je loš pop.

- Sećam se situacije kada nam je sveštenik, u doba posta, dozvolio da u porti, prilikom okupljanja lovaca, napravimo gulaš. U šalio je rekao da je on obezbedio portu i drva, a da bi zauzvrat bilo lepo da dobije malo gulaša. Na opasku da je vreme posta i da ne bi trebalo da jede meso, sveštenik je odgovorio: "Da znate, greh ne ulazi na usta, nego izlazi na usta!" Dobro ću upamtiti te njegove reči - kaže jedan od meštana.

Đenović: Kazniti sveštenike koji piju

Verski analitičar Draško Đenović tvrdi za Informer da Srpska pravoslavna crkva mora da odredi sistem kažnjavanja za sve učestaliju pojavu alkoholizma kod sveštenika.- SPC mora da odluči kako će kažnjavati sveštenike koji konzumiraju alkohol tokom obavljanja posla. Kao što radnik u fabrici ne sme u smenu da dođe pijan, tako ne sme ni svešteno lice da se pojavi na sahrani, krštenju ili venčanju pod dejstvom alkohola. A tih slučajeva ima često. Uz to, Crkva mora brže da reaguje u ovakvim situacijama, a ne da usred skandala vi danima nemate nikakvu izjavu SPC - kaže Đenović.On navodi da u slučaju sveštenika Nenada Obradovića postoji nekoliko solucija.- Ukoliko mu je prvi put, mora da dobije rigoroznu kaznu, a ukoliko mu se, kao što se priča, ovo ponavlja, onda će biti izrečena suspenzija. Još bolje rešenje bi bilo da SPC i njega i ostale sveštenike koji imaju ovaj problem pošalje na lečenje od alkoholizma u neki od tri crkvena objekta sa ovom namenom u Srbiji - kaže Đenović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago m

pre 6 godina

Kakvi o ljudi,najbolje se vidi iz komentara o pomenutom događaju.Većina bi da sudi ... valjda su bezgrešni!?

XXL

pre 6 godina

Hrišćanski je praštati te stoga pope ne brini sve je OK.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija