• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2018

13:59

KANCELARIJA ZA IT i eUPRAVU U NAJUŽEM KRUGU kandidata za prestižnu svetsku nagradu!

Društvo

KANCELARIJA ZA IT i eUPRAVU U NAJUŽEM KRUGU kandidata za prestižnu svetsku nagradu!

Podeli vest

Kancelarija za IT i eUpravu se nalazi u najužem krugu kandidata za prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva, koju sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu (WSIS)

Kancelarija za IT i eUpravu se našla među 90 najboljih, u oštroj konkurenciji od ukupno 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta. Nominovana je u kategoriji stvaranja dobrog okruženja za razvoj informacionog društva i trenutno je peta po broju osvojenih glasova, od ukupno milion pristiglih preko interneta. 

Predstavnici Kancelarije za IT i eUpravu prisustvovaće svečanom proglašenju pobednika na Forumu WSIS, koje se održava u Ženevi 20. marta. Stručni žiri će tada proglasiti pobednike koji su na inovativan način, upotrebom novih tehnologija, unapredili svoje okruženje i napravili značajne pomake ka ostvarivanju globalnih ciljeva Ujedinjenih nacija u sferi informacionog društva. 

Forum WSIS ove godine će, kako je najavljeno iz organizacije, okupiti 85 ministara i više od 200 predstavnika vlada, nevladinih organizacija, direktora IKT kompanija, obrazovnih institucija i pojedinaca.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu će se u okviru Foruma WSIS sastati i sa Houlinom Zhaom, generalnim sekretarom Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), najvišeg tela Ujedinjenih nacija specijalizovanog za informacione i komunikacione tehnologije i uručiti mu zvaničan poziv predsednice Vlade RS Ane Brnabić da poseti Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija