• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

19.03.2018

19:05

SPASIO DETE IZ NABUJALE REKE: Herojsko delo maturanta iz Užica!

Društvo

SPASIO DETE IZ NABUJALE REKE: Herojsko delo maturanta iz Užica!

Podeli vest

Ognjen Damljanović (19) video dečaka (3) kako upada u Đetinju i bez razmišljanja skočio u vodu i spasio ga. Hrabri tinejdžer je, inače, ove godine na tom mestu prvi put plivao za Bogojavljenski krst

Ognjen Damljanović (19) iz Užica prekjuče je spasio život trogodišnjem dečaku, skočivši za njim u nabujalu Đetinju! Hrabri tinejdžer kaže da se nije ni trenutak dvoumio da li da skoči u hladnu reku kad je video dete kako upada u vodu i davi se!
On je, inače, ove godine baš na tom mestu prvi put plivao za Bogojavljenski krst!

Bujica ga bacala

Ognjen je maturant Ekonomske škole, a u subotu po podne se rekreirao na obali reke. Najpre je trčao, potom je vežbao na spravama na terenu blizu vode, a kada je završio sa vežbanjem, seo je na obližnju klupu i gledao u reku.

Ne zna im imena
Majka deteta mi se zahvaljivala, ali nisam stigao da čujem kako se zovu ona i dete, žurio sam kući da se presvučem
Ognjen Damljanović

- Imao sam slušalice na ušima, slušao muziku i gledao u vodu, kad sam video dete kako korača kejom. Odjednom se okliznulo i upalo u vodu. Voda ga je odmah ponela i tad sam čuo njegovu majku kako zapomaže. Vikala je detetu da maše rukama i nogama kako bi se održalo na površini vode. Odmah sam odbacio slušalice, mobilni telefon i ranac i skočio u reku - priča Ognjen.

Dečak je, kaže on, bio udaljen pet do šest metara od obale.
- Bujica ga je više bacala levo-desno nego nizvodno. Doplivao sam do njega, uhvatio ga i krenuo ka obali. Na obali ga je prihvatio neki stariji čovek. Tek tada je dečak počeo da plače... Majka mu je bila tu, svukla je sina i ogrnula ga jaknom, a meni je neki čovek ponudio da me odmah odveze kući jer sam bio sav mokar. Majka deteta mi se zahvaljivala, ali nisam stigao da čujem kako su zovu žena i dete, jer se odjednom stvorila gužva, a žurio sam kući da se presvučem - navodi hrabri maturant.

On dodaje da se nijednog momenta nije dvoumio da li da skoči. Pritom, znao je kakva je Đetinja zimi, jer je u januaru prvi put plivao u njoj za Bogojavljenski krst.

Sišao do keja

Drama na Đetinji se odigrala pred više očevidaca, a tinejdžerka M. J. (17), učenica druge godine užičke gimnazije, kaže da ju je trglo panično zapomaganje jedne žene na obali.
- Vikala je: "Lazare, maši rukama i nogama, Lazare...!" Tad je jedan mladić skočio u vodu, doplivao do dečaka, zgrabio ga i pošao nazad ka obali. Skupilo se tamo još naroda, ogrnuli su dete jaknama... Sva sreća da je taj mladić bio tu jer bi se dete sigurno udavilo. Nikada te slike neću moći da zaboravim - rekla je M. J.

Na tom delu obale Đetinje, gde se pliva za Bogojavljenski krst, pored same vode se nalazi betonski deo širok oko dva metra, a iznad njega se uzdiže obala, gde su tereni za rekreaciju. Do pomenutog betonskog keja, koji je ovih dana nabujala Đetinja prekrila vodom, silazi se stepeništem.
Neki očevici kažu da je dečak u gumenim čizmicama sišao do keja kako bi gazio po vodi, kad se okliznuo, a bujica ga je munjevito povukla. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17