• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

21.03.2018

21:45

POPLAVLJENE ORANICE, DVORIŠTA, PRETI OPASNOST OD ZARAZE: Vodena stihija ponovo prekinula put preko Đunisa!

Društvo

POPLAVLJENE ORANICE, DVORIŠTA, PRETI OPASNOST OD ZARAZE: Vodena stihija ponovo prekinula put preko Đunisa!

Podeli vest

U Đunisu je od jutros ponovo neprohodan put Kruševac- Aleksinac-Niš. U ovoj mesnoj zajednici četvrti put u toku od dvadesetak dana proglašeno je vanredno stanje

Voda je opet poplavila veliki broj dvorišta, višeod 100 hektara oranica, bunare i pomoćne objekte.

Ima i uginulih životinja, pa iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na predostrožnost i da vodu iz bunara ne koriste ni za napajanje životinja.

U Zdravinju, ispred kuće porodice Đurđević ponovo je proradilo klizište. Ovo je višegodišnji problem koji ugrožava ne samo stambene objekte već i deo puta.

Prema rečima građevinskog inženjera Zdravka Jovanovića iz Štaba za vanredne situacije Kruševca, situacija na ovom klizištu u Zdravinju je alarmantna i treba uraditi ispitivanje terena, projektnu dokumentaciju i obaviti neophodne radove.

R.B.

Klizište u Ulici Miše Mitrovića u Lazarici je sanirano, a na ulasku u selo Gari, došlo je do pomeranja padine koja može ugroziti put i treba očistiti jarak od viška nanete zemlje.

U Cerovi se ispred porodične kuće Elizabete Ilić urušio bunar dubok više od 30 metara, pa ukućani strahuju da zemlja pored kamenja ne počne da guta i objekte u okruženju. 

U selu Ribare na skretanju za Vukanju u blizini Ribarske banje, na regionalnom putu, klizište ne miruje tako da iz Štaba za vanredne situacije Kruševca redovno proveravaju stanje na terenu.

U porastu je i nivo Rasine kod Jasike, ali voda na ovom delu nije napravila značajnije poplave. Povećan je i nivo reke Rasine zbog ispuštanja vode iz jezera Ćelije.

VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA NA JUŽNOJ MORAVI: Put preko Djunisa ponovo neprohodan




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija