• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.03.2019

08:52 >> 15:00

POTRESNA ISPOVEST RODITELJA KOJI SU IZGUBLI DETE U BOMBARDOVANJU: NATO NAM JE UBIO TRUDNU ĆERKU, NIKADA IM NEĆEMO OPROSTITI!

Društvo

POTRESNA ISPOVEST RODITELJA KOJI SU IZGUBLI DETE U BOMBARDOVANJU: NATO NAM JE UBIO TRUDNU ĆERKU, NIKADA IM NEĆEMO OPROSTITI!

Podeli vest

Naša Ljiljana imala je samo 26 godina i bila je u sedmom mesecu trudnoće kada je 7. maja 1999. poginula u NATO bombardovanju Niša. Krenula je na pijacu da kupi trešnje, a geler od bombe joj je presekao vratnu arteriju, iskrvarila je u mukama, kažu Spasići

Naša ćerka Ljiljana imala je samo 26 godina i nosila je devojčicu u stomaku kada je 7. maja 1999. poginula u NATO bombardovanju Niša. Pošla je na pijacu da kupi prve trešnje, a geler od kasetne bombe joj je presekao vratnu arteriju i iskrvarila je u mukama. Ubicama nećemo ni oprostiti, ni zaboraviti...

Ovako potresnu ispovest za Informer započinju Radmila i Miloje Spasić iz Niša kojima su pre 19 godina NATO bombe uzele ćerku i nerođenu unuku. Već 19 godina svakog dana žive sa tragedijom koju su preživeli, a sećanja posebno naviru u danima kada cela Srbija obeležava godišnjicu zločinačke agresije na našu zemlju.

Išla po trešnje

Spasići, držeći sliku pokojne ćerke, kroz suze pričaju o najtežem danu u svom životu.
- Bili smo van grada tog 7. maja kada je Niš bombardovan najviše i najjače tokom agresije. Znali smo da su gađali gradsku pijacu i da ima poginulih, ali ni slutili nismo da je i naša Ljilja među njima - priseća se majka Radmila i dodaje:
- Kada sam videla sina i zeta kako usplahireno idu ka nama, posumnjala sam na neku nesreću. Sin je vikao "Ljilja, Ljilja..." Pitala sam ga šta joj je, da nije povređena. Rekao mi je samo: "Mama, od naše Ljilje nema ništa." Te reči mi i danas, 19 godina kasnije, još odzvanjaju u ušima... - jecajući govori očajna majka.

Informer

 

Uteha u nesreći

Utehu nesrećnim roditeljima pružaju tri unučice, ćerkice njihovog sina.
- Radovali smo se Ljiljinoj ćerkici, ali joj nije bilo dozvoljeno da se rodi. Njena nerođena ćerka umrla je tamo na ulici zajedno sa svojom majkom kojoj je jedini "greh" bio što je htela da tog dana kupi trešnjice. Imamo tri unuke od sina i one su nam uteha u ovoj nesreći - kazala je Radmila.

Radmila kaže da je kasnije od svoje prije, Ljiljanine svekrve, saznala za tragičnu igru sudbine koja joj je uzela ćerku i nerođenu unuku.
- Ljiljana je bila trudna, nosila je devojčicu u sedmom mesecu, a prija je krenula na pijacu da joj kupi kačkavalj. Rekla joj je da legne i da se odmara, ali naša Ljija je po svaku cenu htela da ide jer je želela da vidi da li su se na pijaci pojavile prve trešnje. Prija mi je kazala da su se njih dve držale pod ruku, kada je pukla bomba i zauvek ih razdvojila. Ljiljanu je geler pogodio u vratnu arteriju. Iskrvarila je, nije joj bilo spasa, umrla je u mukama... Ja ubicama iz NATO nikada neći ni oprostiti, ni zaboraviti - kaže Radmila. 

Strašno zlo

Otac Miloje ne može da zaustavi suze dok priča o svojoj jedinici.

Užasna vest
Sin je dotrčao i rekao: "Mama, od naše Ljilje nema ništa"
Radmila Spasić, majka

- Još ne mogu da prihvatim Ljiljaninu smrt, iako je prošlo već 19 godina. Život teče dalje, živeti se mora, ali sećanje ne bledi, ne mogu da zaboravim ubistvo moje kćeri. Kivan sam na one koji su je usmrtili. Ne želim da budem ekstreman, ali često pomislim da bi trebalo da im se desi nešto loše, da se uzmu u pamet ti koji su sebi dali za pravo da budu domaćini u svačijoj kući. Nisam osvetnik, ne želim nikome ono što je nas snašlo, ali mislim da bi ih samo onako strašno razaranje koje su oni nama doneli prizvalo pameti. Tek onda bi razumeli šta su učinili ovom narodu - govori otac ubijene trudnice.

Gađali i bolnicu, ubili 16 ljudi

Tog 7. maja avioni NATO alijanse izručili su kontejnere sa kasetnim bombama na područje oko univerziteta, pijace i autobuske stanice u Nišu, kao i na Klinički centar u ovom gradu. Šesnaestoro ljudi je poginulo, a osmoro je ranjeno. Tokom NATO agresije poginulo je 56 Nišlija, a grad je bombardovan 40 puta.

 

 

 

SRBI NE PRAŠATAJU NITI HOĆE U NATO: Vašington sad zna šta SRBIJA MISLI O SAD i njihovim saveznicima!

ŠOKIRAO NEMCE, OKRIVIO IH ZA AGRESIJU: Uticajni advokat Vilfrid Smic tužio ceo BUNDESTAG ZBOG BOMBARDOVANJA JUGOSLAVIJE!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija