• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

28.03.2018

19:32

PROGON GIMNAZIJALCA IZ DANILOVGARDA JER SE SEĆAJU ŽRTVA NATO: Milo, džaba ih kinjiš, ONI SU POTOMCI SERDAR JANKA!

Društvo

PROGON GIMNAZIJALCA IZ DANILOVGARDA JER SE SEĆAJU ŽRTVA NATO: Milo, džaba ih kinjiš, ONI SU POTOMCI SERDAR JANKA!

Podeli vest

Direktorka danilovgradske Gimnazije "Petar Prvi Petrović Njegoš" Nataša Latković pozvala je roditelje učenika koji su 24. marta obeležili godišnjicu NATO agresije da dođu u školu, kako bi bili prisutni dok njihova deca daju izjave zbog 'tog prestupa'

Latković je za "Slobodu" potvrdila da su roditelji pozvani da dođu u školu, ali ona smatra da u tome nema ničeg neobičnog.

- Deca u prisustvu roditelja treba da daju izjave o prestupu koji su počinila pre nekoliko dana - rekla je Latković, ali nije želela detaljnije da objasni svoju odluku, a posebno da odgovori na pitanje, zašto je ponašanje učenika toga dana kvalifikovala kao prestup.

Podsetimo, grupa učenika te škole je 24. marta ispred školske zgrade' razvila je transparent na kojem je pisalo "GENERACIJA 99 U INAT!", a nosili su i majice na kojima je bila nacrtana meta. 

To, inače, nije prvi put da učenici Gimnazije u ovom gradu organizuju obeležavanje godišnjice NATO agresije, izražavajući na taj način bunt protiv zločinačkog napada na njihovu zemlju, u kojoj su nedužni građani bili meta "Milosrdnog anđela", kako je ta vojna Alijansa nazvala čin agresije. 

Kada su učenici prošle godine izveli sličan performans puštajući u holu škole papirne makete NATO aviona uz imitaciju zvuka sirene za uzbunu, iz Ministarstva prosvete su insistirali da ih uprava škole kazni. 

"BRATSKI" NOŽ U LEĐA! Crnogorac Bošković insistirao da se srpske rukometašice izbace zbog Kosova!

Tadašnja direktorka škole Slavica Pavićević je, međutim, odbila da to uradi. Posle nekoliko meseci, ona je ekspresno poslata u penziju.

Sadašnjoj direktorki Nataši Latković nije prvi put da se okreće protiv učenika. Nedavno je pozvala policiju da spreči učenike Gimnazije koji su sličnim performansom branili izvorno pismo - ćirilicu.

NJEGOŠ SE OKREĆE U GROBU! CRNA GORA UDARILA NA RUSE! Stala uz Britaniju koja se navodno brani od Putinove agresije!

Koliko se zvanična Podgorica stidi svog junačkog otpora NATO agresiji 1999. godine pokazuje i primer ministra vojnog Predraga Boškovića koji je  zabranio polaganje cveća na mestu pogibije prve žrtve NATO zločina u Crnoj Gori. 

Na sramni čin ministra Boškovića reagovalo je i Udruženje boraca ratova od 1990, jer im Operativni dežurni tim Generalštaba Vojske Crne Gore nije dozvolio da na mestu stradanja prve žrtve NATO bombardovanja, tačnije u danilovgradskoj kasarni polože cveće i vence.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Јуначка Црна Гора и ... "попишуља"... - Монтенегро-НАТО...!

Dejan

pre 6 godina

Profesorka Latković sada može komotno , kao dokazana dodvorica da ode u katoličku crkvu i da promeni veru. Ne bi to bilo ni prvo a ni poslednje izdajstvo u Crnoj Gori . A ima ih vala na pretek !

don kihot

pre 6 godina

Crna Gora je malena, al` junačka nekad bila, sad junaci suknju nose, ližu guzu NATO sila! Od Njegoša pa do Mila prođe mnogo zima, ljeta, sad im Amer gaće kroji, ali njima to ne smeta! Izdadoše braću Srbe, ćirilicu, Svetog Savu, da guzicu sačuvaju, podmetnuše na panj glavu! Protiv Rusa digoše se , sa zapadom, misle, mogu, gde se konji potkivaju, tu i žaba diže nogu! Pola mora Rus kupio, prodadoše sve kamenje, sad im Zapad omču steže, u zanosu Đetić stenje! Kad Kosovo priznali su, pala im je naglo cena- granicu im Tači pravi,pomera je do Lovćena! Montenegro sav u dimu, oči štipa, grlo guši, Milo evre u džak kupi, ceo narod ...tompus puši! Oko Mila podrepaši, uživaju od svog "rada", Stipe Mesić prijatelj je, dobi ključe glavnog grada! Što je bilo, toga nema, postadosmo bivša braća, ko naivan jednom bude, ceo život grešku plaća! Montenegro iza brda, iza laži i bez stida , srce nam se udaljilo izmeđ` nas je studen zida!

bravo junaci

pre 6 godina

tako se spasava obraz a ova pogan ce biti zabelezena u istoriji kao najgori olos koji je naneo toliko zla i bruke sopstvenom narodu...potomci ce ih se stideti.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija