• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

31.03.2018

17:51

JOŠ JEDNA ŽRTVA OPASNE PREVARANTKINJE! Verica joj pokrala stan i odnela SVE IZ NJEGA!

Društvo

JOŠ JEDNA ŽRTVA OPASNE PREVARANTKINJE! Verica joj pokrala stan i odnela SVE IZ NJEGA!

Podeli vest

Osim što joj nisu platili kriju, niti račune za komunalije, pokrali su stan koji je bio potpuno opremljen, i napravili štetu veću od par hiljada evra. Ukrala je moje stvari, dečje igračke, kućne aparate, u neverici priča Brankica Rajević

Verica Janković mi je uništila stan i ukrala sve iz njega, nisam ni znala o kakvoj se prevarantkinji radi, priča za Informer Brankica Rajević (47) iz Beograda, koja je bila stanodavac Verici i njenoj porodici.

U februaru ove godine, Brankica je, kako nam priča, izdala stan u Beogradu Verici Janković (31), prevarantkinji koja je lagala da su joj deca bolesna i tako od ljudi uzela oko dva miliona dinara.

Osim što joj nisu platili kriju, niti račune za komunalije, pokrali su stan koji je bio potpuno opremljen, i napravili štetu veću od par hiljada evra (pogledajte slike).

Ispričali tužnu priču

Brankica, inače dugogodišnji sudija, u neverici priča da nije ni sumnjala da će postati još jedna u nizu žrtava Verice Janković, za koju je saznala tek iz našeg lista, koji je prvi pisao o hapšenju ove prevarantkinje. Tako je na slikama u Informeru prepoznala ženu kojoj je izdala svoj stan, ogorčeno priča Brankica.

- Bila sam u šoku kada sam shvatila kako sam nasamarena!

Ukrala mi garderobu iz ormana

Verica i njena majka bile su obučene od glave do pete u mojoj garderobi. Od šoka sam bila skamenjena...

Brankica Rajević

Izdala sam im stan od 55 kvadrata, koji je bio potpuno opremljen, a u njemu sam čak ostavila i mnoge lične i porodične stvari. Nisam ni znala o kome se radi. Na oglas se među prvima javila izvesna Veselinka, koja se predstavila kao majka Verice Janković, za koju je tražila stan. Toliko sam imala poverenja da sam u stanu ostavila i dosta svojih zimskih stvari, kućnih aparata i dečje igračke.

 Našla sam se sa Vericom i njenom porodicom kod tržnog centra "Stadion", gde se stan i nalazi, i vrlo brzo smo se dogovorili. Tada sam prvi put i videla Vericu, o kojoj ništa nisam znala, i Ivana Ivanovića, koji se predstavio kao njen suprug. Ispričali su mi tužnu priču da im je jedno dete bolesno, da mu je majka dala bubreg. Pričali su mi da još imaju dvoje dece koja su u inostranstvu. Stvarno sam se rastužila. Već sutradan smo potpisali ugovor i dogovorili se da plate 250 evra za februar i toliko za depozit, što je uobičajeno kod iznajmljivanja stana, sa čim su se najpre saglasili - priseća se Brankica.

Međutim, ipak su joj dali 250 evra za depozit, kaže Brankica, a ostalih 250 za kiriju su obećali da će doneti uz račune, do kraja meseca.

- Nisam htela ni za to da pravim problem. Samo mi je malo bilo neobično što su mi se žalili koliko teško žive, da nemaju para, jedva krpe kraj s krajem, ali nisu odavali takvu sliku. Bili su sređeni i lepo obučeni, Verica našminkana, sa po dva ili tri telefona. Ali ja u to nisam ulazila, jer je meni najbitnije bilo da plate stan i račune. Međutim, ubrzo su stigli visoki računi za struju, telefon i vodu, a nisam dobila ni kiriju, za prethodni mesec. Postalo mi je sumnjivo. Počela sam da ih opominjem i tražim pare - kaže Brankica i dodaje:

Ukrala i garderobu

- Kada smo se našli da se dogovorimo oko svih dugovanja, doživela sam novi šok! Videla sam da su preturali po mojim stvarima koje sam zaključala u jednoj sobi. Verica i njena majka bile su obučene od glave do pete u mojoj garderobi. Od šoka sam bila skamenjena... Samo sam ih ljubazno zamolila da to više ne rade i da imaju 24 sata da mi daju novac i da odu. Umesto da ćute od sramote, oni su počeli da mi prete da će me prijaviti, da će me uništiti ako ih sa decom izbacim na ulicu, jer je zima. Opet sam ispala čovek i dala im rok još tri dana da mi daju novac za stan i račune. Ni to nisu ispoštovali - napominje Brankica i dodaje:

- Sledećeg dana sam otišla u stan, gde me sačekao

"Pala" na tužnu priču

Ispričali su mi tužnu priču, da im je jedno dete bolesno, da mu je majka dala bubreg

novi šok. Njih nije bilo, ali ni mojih stvari! Sve je bilo uništeno i pusto. Nameštaj isflekan, pocepan, sobe ispreturane, đubre na sve strane. Tačno se videlo da su bežali. Ni na jedan telefon se, naravno, nisu javili. Očajna sam, ali prijavila sam ih policiji i nadam se da će ih pravda stići - završava svoju priču Brankica.

Lagala da radi kao medicinska sestra

Kako priča Brankica, Verica i njen muž Ivan su je ubedili da su stalno zaposleni i da ne sumnja u redovnost plaćanja njihovih obaveza.

- I dalje ne mogu da poverujem da sam tako nasela. Pogotovo ja, koja tolike godine radim u sudstvu i susrećem razne profile ljudi. Ali zaista nisam bila u zavidnom položaju, postavila sam se kao žena i majka, i prosto u početku bila slepa za njihovu pokvarenu igru. Kada sam ih prvi put opomenula za plaćanja, Verica mi je bez blama rekla da ne brinem, jer iako je njihov život težak zbog bolesne dece, ona radi kao medicinska sestra u Kliničkom centru i ima platu oko 60.000, a njen muž je pekar i ima primanja oko 140.000. A onda se ispostavilo da ne rade nigde i da nemaju ni dinar - ispričala nam je Brankica.

PREVAREN I IVAN MILINČIĆ: Verica uzela novac, pa pretila

Pored Brankice, našoj redakciji juče se javio i beograđanin Ivan Milinčić (30), koji je takođe naseo na Veričinu prevaru i umesto zahvalnosti od Verice dobio niz uvreda i pretnji!

- O ovoj ženi i njenoj bolesnoj deci čitao sam u novinama i rešio sam da joj pomognem. Našao sam je preko društvenih mreža i ponudio joj posao u klima-servisu. Bez pogovora je pristala i toliko mi je bilo žao da sam joj rekao da već sutra dođe da radi. Očekivao sam je oko devet sati, ali nije je bilo. Prolazilo je vreme i rešio sam da je pozovem da pitam zašto nije došla?! Ali ona je s druge strane telefona plakala, kukala i preklinjala me da joj pomognem, jer joj dete umire i nalazi se na intenzivnoj nezi. Bez trunke mozga, uzeo sam 200 evra iz firme i našao se sa njom u Dimitrija Tucovića, gde mi je i rekla. 

Međutim, ona je bila sređena, imala je dva "ajfon" telefona, i živela u skupom stanu. Navodno, tu se kupala i spremala hranu samo. Ma nisam ni pomislio da me laže. Dao sam joj 100 evra, a za ostalih 100 otišao u prodavnicu i kupio osnovne namirnice. Kada sam je sutradan pozvao da pitam kako joj je sin, uz psovke mi je poručila: "Nemoj više da me zoveš. Nestani. Nemoj da ti je palo na pamet da dolaziš više. Hoću da obezbedim dete i da se udam." A nakon toga, za možda nekih mesec dana, u novinama sam saznao da je ona samo jedna obična lažljivica koja zloupotrebljava svoju decu i bolest - očajan je Ivan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan R

pre 6 godina

Na žalost, takvih prevaranata i bolesnika ima sve više i tu ništa nije čudno ni novo. Ono što je meni nejasno u ovom tekstu je pretnja prevaratkinje da će prijaviti gospođu koja joj je izdala stan? Izgleda da gospođa sudija, koja je plaćena da sprovodi zakone u ovoj zemlji, stan koji izdaje ne prijavljuje i ne plaća porez na izdavanje, što je mnogo veće zlo od jedne klasične prevarantkinje i bolesnice.

surovi

pre 6 godina

Pod HITNO je ubaciti u "parove" ili "zadrugu" !!!!

cccc

pre 6 godina

Da da, da li ova sudija stanodavka uredno placa porez na zaradu od stana koji iznajmljuje, ili to radi ilegalno, protivzakonito? Po svoj prilici da... A to jeste mnogo veci zlocin od Vericinog, zar ne... Pa sad kuka.

Brankica

pre 6 godina

Prvo novinari su pogresili ja nisam sudija nego sluzbenik. Stan sam izdala jel imamo zdravstvenih problema u porodici da bi imali za lecenje i to je nas licno stan drugi nemamo . Naravno da sam prijavila u opstini za porez nemojte brinuti . Savestan sam gradjanin kao i moje dvoje dece i suprug . Ali nikome se nezalim i nekukam da imam teske bolesnike netrazimo niciju pomoc. Snalazimo se sami. Tako da mozete mirno spavati porez je bio prijavljen. Hvala

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija