• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2018

12:43

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA: IMT prodat indijskoj kompaniji "Tafe" za 66,8 miliona dinara!

Društvo

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA: IMT prodat indijskoj kompaniji "Tafe" za 66,8 miliona dinara!

Podeli vest

Industrija mašina i traktora (IMT) Beograd prodata je danas Indijskom proizvođaču traktora "Tafe" za 66,8 miliona dinara

Jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije IMT prodat je na današnjem javnom nadmetanju po početnoj ceni od 66,8 miliona dinara, a jedini prijavljeni ponuđač bila je Tafe.

Kako je najavljeno kupoprodajni ugovor ce biti potpisan u roku od 3 dana.

Kako su novinarima rekli predstavnici kompanije Tafe, prvi traktor mogao bi da bude proizveden za 12 meseci pod imenom IMT.

Kupovinom IMT, Tafe je stekla pravo na intelektualnu svojinu IMT-a koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava kao i nekretnine u Jarkovcu.

Tafe je deo Amalgations Group koja ima godišnji promet od 2,5 milijardi dolara, i terci je po velicini proizvođač traktora na svetu i bio je povezan sa IMT - om više desetina godina.

Prodaja IMT, koji je u stečaju od 2015. godine, oglašena je 1. marta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 6 godina

Svaka cast, konacno da se pokrene proizvodnja i izvoz traktora iz Srbije!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija