• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.D.

07.04.2018

14:05

SRPKINJA HIT U LINCU: Lepa Kragujevčanka zaludela Austrijance VOZI AUTOBUS I SLIKA SE ZA NASLOVNE STRANE!

Društvo

SRPKINJA HIT U LINCU: Lepa Kragujevčanka zaludela Austrijance VOZI AUTOBUS I SLIKA SE ZA NASLOVNE STRANE!

Podeli vest

Snežana Krnjajac (39) već dve godine vozi gradski autobus u austrijskom Lincu. Toliko je omiljena među sugrađanima da su je slikali za naslovnu stranu gradskih novina. I u Austriji se ljudi šokiraju kad vide ženu za volanom, kaže Snežana

Snežana Krnjajac (39), Srpkinja poreklom iz Kragujevca, već dve godine vozi autobus u austrijskom gradu Lincu, a toliko je omiljena među sugrađanima da su je slikali za naslovnu stranu gradskih novina!

Ova lepa plavuša se sa mužem, profesionalnim rukometašem Slavkom, pre 10 godina doselila u Austriju, gde je tokom prvih osam godina odgajila dvoje dece.

Popularna
Vozači mi sviraju kad me vide na ulici za volanom, a ja im uzvratim
Snežana Krnjajac

Šef ponosan na mene

Kada je pre dve godine potražila posao, ponudili su joj mesto vozača autobusa. Ni tren se nije dvoumila, već je odmah prihvatila.

facebook

- Pošto sam završila srednju saobraćajnu školu, pokušala sam da pronađem posao u struci. Međutim, ovde u Lincu su mi delimično ispunili želju, ponudili su mi da vozim autobus. Nisam se dvoumila, prošla sam obuku i sada sam za volanom velikog gradskog autobusa. Obavezala sam se da ću taj posao raditi pet godina - kaže Snežana i dodaje da joj je ovaj posao doneo veliku popularnost:

- I u Austriji muškarci zinu kada vide ženu za volanom, pa još plavušu. Ipak, svi me vole i podržavaju, postala sam omiljena u gradu, vozači mi sviraju kad me vide na ulici za volanom, a ja im uzvratim. I u školi moje dece svi znaju da im je mama ona teta što vozi autobus. Na kraju su me slikali za naslovnu stranu lokalnih gradskih novina, eto dokle je to otišlo. I moj šef se sada svima hvali kako ima zgodnu radnicu - dodaje Snežana.

facebook

Želela da vozi tramvaj

Snežana Krnjajac kaže da je u početku želela da upravlja tramvajem, ali nije bilo mesta.
- Verovala sam da je vožnja tramvaja lakša nego autobusa. Međutim, rekli su mi da za tramvaj nema mesta. Sada sam se sasvim navikla i na ovaj tipičan ženski posao - priča Snežana Krnjajac.

Njena smena počinje u pola šest ujutru, a završava se do 13 časova, pa ima vremena da se posveti porodici. Kaže da je zadovoljna, dobro plaćena i da svoj raspored zna čak godinu dana unapred.

- Ovde je sve sjajno organizovano. Saobraćaj u Lincu je sličan našem, a ovaj mali grad po veličini mogu da uporedim sa rodnim Kragujevcem. Ima svakakvih vozača i onih što prolaze kroz crveno i onih koji poštuju propise. Baš kao u Srbiji. Jedina razlika je u tome što su ovde svuda postavljene kamere i što mora da se plati kazna jer je policija rigorozna - kaže Krnjajac.

Obavezna uniforma

Šarmantna Snežana kaže da svoj posao voli jer ujutro "ne lupa glavu" šta će da obuče, pošto joj je uniforma obavezna i uvek spremna. Za posao se spremi za pola sata. 

10 godina Snežana Krnjajac živi u Austriji

- Ovo je odličan posao za ženu jer bi u nekoj kancelariji ili prodavnici radila do pet po podne. Stignem da spremim ručak i da se posvetim svojoj deci i suprugu - kaže ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija