• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

07.04.2018

22:09

(VIDEO) RATKO MLADIĆ DOBIO KNJIGU O SEBI PA NAPISAO PISMO OD 23 STRANE: Imao je mnogo šta da kaže autoru!

Društvo

(VIDEO) RATKO MLADIĆ DOBIO KNJIGU O SEBI PA NAPISAO PISMO OD 23 STRANE: Imao je mnogo šta da kaže autoru!

Podeli vest

Istoričar Bojan Dimitrijević, autor biografske knjige o generalu Ratku Mladiću "Komandant", ispričao je u intervjuu za "Balkan info" kako mu je bivši komandant VRS napisao opširno pismo nakon čitanja knjige.

Dimitrijević, koji ja za pisanje knjige koristio, između ostalog, dokumentaciju Haškog suda, ispričao je da je rukopis dao Darku Mladiću a, da je on rukopis prosledio generalu Mladiću u Haški tribunal. Ubrzo je Dimitrijeviću stiglo pismo na 23 strane.

- Napisao mi je jedno dugo pismo od 23 strane u kojem mi je dao svoje opservacije podstaknut tom knjigom. Njegove ocene su bili i prilično dobre, čak je rekao da sam ga možda preterano nahvalio u pojedinim segmentima. Ono što je meni bilo bitno je da je on u tom pismu objasnio vrlo detaljno dva događaja koja je on smatrao da su bitna, a to je operacija približavanje Sarajevu tj. zauzimanje Trnova, Bjelašnice i Igmana iz  jula i avgusta 1993. godine, i fazu pred ulaska u Srebrenicu - ispričao je Dimitrijević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija