• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti online

10.04.2018

17:44

ZUROFOVA ŠAMARČIMA HRVATIMA: Nema tolerancije za ustaše, Pavelić je masovni ubica!

Društvo

ZUROFOVA ŠAMARČIMA HRVATIMA: Nema tolerancije za ustaše, Pavelić je masovni ubica!

Podeli vest

Nema tolerancije za ustaše, Ante Pavelić je jedan od najvećih masovnih ubica u Drugom svetskom ratu, poručio direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof

Svaka izjava poput one koju je dao vladin Savet za suočavanje sa prošlošću koja može da ostavi utisak da su "ustaše možda učinile neke loše stvari, ali oni nisu toliko loši, oni su junaci, patrioti i trebalo bi slediti njihov primer" je potpuni apsurd, upozorio je Zurof u izjavi za riječki Novi list.

Zurof je to rekao tokom nedavnog boravka u Zagrebu, gde je promovisanja njegova knjiga "Operacija poslednja prilika - potera za nacističkim zločincima", koja je objavljena i u hrvatskom prevodu. 

USTAŠE ZABOLE ZA ZAKON! Hrvatski ministar pravde ODBIO IZRUČENJE ALBANCA MORINE SRBIJI!

Zurof, inače, dvadesetak godina dolazi u Hrvatsku i prati šta se u toj državi zbiva i dok ga jedni smatraju borbenim lovcem na zločince, posebno holokausta, za druge je "crvena krpa" upravo zbog insistiranja na progonu ustaških zločinaca i osude neoustaških anifestcija.

Iako je Komisija za suočavanje s prošlošću utvrdila da je korišćenje ustaškog pokliča "za dom spremni" u javnosti protivno Ustavu, Splitom se danas orio baš taj pozdrav. Komentarišući izveštaj koj je vladi podnelo Veće za suočavanjem s posledicama nedemokratskih režima, Zurof kaže da je to kao da se jedan kolač želi pojesti dva puta - učiniti nešto i nešto je suprotno tome. 

HRVATI ĆE PUĆI OD MUKE! JOŠ JEDAN AUTO-GIGANT STIŽE U SRBIJU: Nemački 'Vorvek Autotek' pravi fabriku u Preljini!

- Kada se suočavate s takvim pojavama, onda se suočavate s njima vrlo jasno, nedvosmisleno, ne ostavlja se nikakav prostor za dilemu šta o tome mislite. Poruka mora biti jasna: nema tolerancije za ustaše, nema tolerancije za te masovne ubice. Ante Pavelić je jedan od najvećih masovnih ubica u Drugom svetskom ratu, on nije junak i nije ponosno pobegao u Argentinu da ostao lojalan domovini - istakao je Zurof. 

AP Photo/Reuters/Fotomontaža

Prema njegovim rečima, dva su načina suočavanja s problemom.

HRVATI U ŠOKU! KOLINDICA BRUTALNO NAPADNUTA: Ona hvali ratne zločince i REHABILITUJE USTAŠE koji su UBIJALI SRBE

- Jedan je s vrha, dolazi od vlasti, a drugi je obrazovanjem što je dugotrajnije, ali je dublje i efikasnije. Ali, treba koristiti oba načina i to zajedno. Ako predsednica Hrvatske pozira sa ustaškom zastavom u Kanadi, šta će prosečna osoba u Splitu, Zadru, Zagrebu misliti o toj ustaškoj zastavi, 'pa, ako se ona slika s njom, mora da je to u redu, biće da su oni junaci, patrioti' - precizan je Zurof.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gargamel

pre 6 godina

Komentariše u momentu kada izraelski teroristi provode genocid nad palestincima!

Olivera

pre 6 godina

Samo ratna odsteta zbog NDH, lepo je moj pradeda govorio da nas je Tito upropastio!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija