• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

10.04.2018

18:32

(VIDEO) DESETI DAN APRILA PO ZLU PAMTE SRBI I INDIJANCI: Ovaj datum ledi krv u venama, A EVO I ZAŠTO!

Društvo

(VIDEO) DESETI DAN APRILA PO ZLU PAMTE SRBI I INDIJANCI: Ovaj datum ledi krv u venama, A EVO I ZAŠTO!

Podeli vest

Na današnji dan 1883. godine Vlada SAD je, u okviru završne akcije sistematskog zatiranja kulturnog nasleđa američkih Indijanaca, zabranila sve jezike indijanskih plemena, njihovu religiju, kulturu i običaje. Na današnji dan 1941. osnovana je najzločinakija država na svetu Nezavisna država Hrvatska. Slučajne li koincidencije...   

Savremeni Indijanci službeno su hrišćani, ali se drže i domorodačkih verovanja. Privatno, Indijanci govore vlastitim jezicima, a uz njih i jezike kolonizatora - engleski, španski, portugalski, francuski ili holandski. Najrasprostranjeniji indijanski jezik je kečuanski (jezik starih Inka), kojim danas govori oko deset miliona ljudi.

U SAD su Indijanci poznati pod nazivom "Nejtiv Amerikans", a u Kanadi su pod imenom "Frst nejšns" zajedno pobrojeni Indijanci i Eskimi. U podacima o Grenlandu misli se na Eskime.

Nepoznato je koliko je Indijanaca živelo na američkom kontinentu u trenutku dolaska Kristifora Kolumba, ali neke procene kreću se i do stotinu miliona.

Čuveni holivudski glumac Marlon Brando je 1973. godine bojkotovao svečanu dodelu "Oskara", na kojoj je trebalo da dobije svoj drugi "zlatni kip" za nezaboravnu ulogu Don Vita Korleonea u "Kumu". Umesto toga, Brando je upozorio na stereotipno prikazivanje američkih Indijanaca u holivudskim filmovima i na televiziji.

Vikipedija

Na dodelu je poslao glumicu indijanskog porekla iz plemena Apača Sačen Litlfider, koja je pred zaprepašćenim holivudskim establišmentom održala govor o katastrofalnom položaju svojih sunarodnika u najmoćnijoj i, navodno, "najdemokratskijoj" zemlji sveta - SAD.

U više od 4.000 američkih filmova Indijanci su, u većini, prikazani kao krvožedni divljaci koji su ubijali nevine bele doseljenike. Danas filmova o životu Indijanaca, barem onih koji dolaze iz Holivuda, gotovo da i nema.

BRISELU I SAD SE ŽURI DA ZATVORE "SLUČAJ KOSOVO", ALI NE MOGU MIMO SRBIJE: Na stolu više opcija, SAMO NE STATUS KVO?!

Indijanci su za većinu Amerikanaca zaboravljena nacija, potisnuta u zabačena ruralna područja, gde žive ispod granice siromaštva.

Na današnji dan osnovana je Nezavisna Država Hrvatska (NDH). Kvinslinška (marionetska) država na delu okupirane Kraljevine Jugoslavije, koja je uz pomoć nacističke Nemačke postojala pod vođstvom ustaškog režima od 1941. do 1945. 

(VIDEO) ŠIPTARI U PANICI! VOJSKA SRBIJE SA MI-35 NA KOSOVU ZA 45 MINUTA! Stiže ozbiljno pojačanje - MOĆNI RUSKI HELIKOPTERI!

NDH je u istoriji ostala zabeležena po najvećim zverstvima i genocidu koje su pripadnici režima činili nad Srbima, Jevrejima, Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima, pretežno komunistima.

wikimedia.org

Program NDH, koji je formulisao Mile Budak, bio je da se očisti Hrvatska od Srba "ubijanjem jedne trećine, proterivanjem druge trećine i asimilovanjem preostale trećine". 

(VIDEO) OVO SRPSKO ORUŽJE JEDINSTVENO JE U SVETU: Naslednik Nore, nova haubica ALEKSANDAR GAĐA U OBA SMERA!

Na teritoriji NDH su osnovani koncentracioni logori, od kojih je najpoznatiji bio logor u Jasenovcu, a bilo je koncentracionih logora i za decu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

...Срби су... - ЕВРОПСКИ ИНДИЈАНЦИ...!! Над Србима је током свеукуопне ИСТОРИЈЕ БЕЛЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ ,од Балтика до Егејског мора...систематски вршен ГЕНОЦИД...!! Срби су насељавали - ЦЕЛУ ЕВРОПУ...Доказ је Винча и Винчанско писмо, 5000година старије од Христове науке...Лепенски ВИР и ВИНЧА су колевка - "Беле" ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija