• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.04.2018

17:38

VELIKA AKCIJA KONTROLE SAOBRAĆAJA OD PONEDELJKA! Policajci će posebno obraćati pažnju NA JEDNU STVAR!

Društvo

VELIKA AKCIJA KONTROLE SAOBRAĆAJA OD PONEDELJKA! Policajci će posebno obraćati pažnju NA JEDNU STVAR!

Podeli vest

Vozači u Srbiji će od sutra, pa do 22. aprila, biti na udaru opsežne kontrole saobraćajne policije koja će prvenstveno proveravati brzinu kretanja vozila

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6:00 do 19. aprila u 6:00 sati.

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, istakao je MUP i podsetio vozače da se na deonici autoputa Šid - Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.

Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

SAOBRAĆAJCI NIKOME NE GLEDAJU KROZ PRSTE: Čak 34 bahata vozača u zatvoru zbog brzine i pijanstva!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija