• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

16.04.2018

23:25

MEDICINSKI GIGANT IZ PEKINGA INVESTIRA U NAŠU ZEMLJU! Kinezi u Beogradu uskoro otvaraju specijalnu bolnicu

Društvo

MEDICINSKI GIGANT IZ PEKINGA INVESTIRA U NAŠU ZEMLJU! Kinezi u Beogradu uskoro otvaraju specijalnu bolnicu

Podeli vest

"Faženg grupa" planira da u srpskoj prestonici sagradi veliki medicinski centar u kom bi se kombinovala istočnjačka i zapadna medicina. U pitanju je velika investicija, kliniku bismo snabdeli najsavremenijom opremom, kaže menadžer "Faženga" Čen Sjaoguang

Kineska kompanija "Faženg grupa" uskoro u Beogradu otvara specijalnu bolnicu u kojoj bi se kombinovale tradicionalna istočnjačka i klasična zapadna medicina! Prema rečima menadžera ove kompanije, Čena Sjaoguanga, u pitanju je velika investicija, a klinika će biti opremljena najsavremenijim aparatima.

"Faženg grupa" važi za jednu od najmoćnijih kineskih medicinskih kompanija, a vlasnik je "Kraljevske bolnice" u Pekingu, koja se prostire na više od 70.000 kvadratnih metara i ima 600 kreveta.

Novo tržište

Ideja o kineskom medicinskom centru obelodanjena je u

Holistički pristup

Kineska medicina nema "hirurški pristup", pošto ne leči samo jedan deo tela, već ima holistički pristup. To znači da se bavi celim telom kako bi se izlečio bolestan deo

Čen Sjaoguang

Privrednoj komori Srbije, gde je krajem prošle nedelje 20 kompanija i oko 30 preduzetnika iz Kine učestvovalo na biznis forumu. Oni su sa srpskim poslovnim ljudima pregovarali o investicijama u oblasti zdravstva i obrazovanja u našoj zemlji. Menadžer "Faženg grupe" Čen Sjaoguang kaže da je došao da ispita tržište Srbije i da planira da u našoj zemlji napravi veliki medicinski centar.

- Ovde vidimo mogućnost za pronalazak novog tržišta, posebno kada je reč o obrazovanju i medicinskim uslugama, po čemu smo poznati. Planiramo izgradnju velikog medicinskog centra. To bi bila veoma ozbiljna investicija, pošto bismo tu kliniku snabdeli svim najsavremenijim aparatima - objasnio je Čen.

On dodaje da bi kineska klinika bila jedinstvena u Srbiji, jer bi se u njoj primenjivale metode istočnjačke i klasične medicine.

- Naša

Kinezi nas podučavaju

Lekari u Srbiji već dugo godina se usavršavaju i edukuju o istočnjačkoj medicini, a stručnjaci i predavači iz Kine dolaze i podučavaju ih

Dr Slavica Aranđelović, predsednica Udruženja "Kuantes"

kompanija kombinuje kinesku, tradicionalnu medicinu sa zapadnom. Sve što mi znamo mogli bismo da približimo stručnjacima u Srbiji, što bi doprinelo uspešnom lečenju ljudi u vašoj zemlji. Važno je napomenuti da kineska medicina nema "hirurški pristup", pošto ne leči samo jedan deo tela, već ima holistički pristup. To znači da se bavi celim telom, kako bi se izlečio bolestan deo - kaže Čen i dodaje da je njegova kompanija veoma zainteresovana za izgradnju više objekata u Srbiji koji će se baviti medicinom.

Veliki značaj

Stručnjaci iz Srbije koje se bave kineskom medicinom ocenjuju da bi otvaranje jednog ovakvog centra, uz podršku kineskih investitora, mnogo značilo za naše zdravstvo. Doktorka Slavica Aranđelović, predsednica Udruženja "Kuantes", kaže za Informer da je kineska medicina već 80 godina preko akupunkture zastupljena u Srbiji.

Akupunktura, jin i jang...

Osnovne teorije na kojima je zasnovana kineska medicina su teorija jina i janga, kija i krvi, teorija pet elemenata, sistem meridijana i kolaterala. Akupunktura je metoda koja je najrasprostranjenija na zapadu, pa i u Srbiji.

- Lekari u Srbiji već dugo godina se usavršavaju i edukuju o istočnjačkoj medicini, a stručnjaci i predavači iz Kine dolaze i podučavaju ih. To je dug i ozbiljan rad i svakako da bi jedan ovakav centar dosta pomogao, kao i ulaganje u ovu oblast medicine. Kineska medicina je jedna od najpoznatijih u svetu i naš narod je već dugo prepoznaje kao efikasnu - kaže dr Aranđelović.

Šarčević: Kinezi investiraju u prosvetu

"Faženg grupa" planira da u Srbiji napravi međunarodnu školu sa različitim programima i da vidi mogućnost za pronalazak novog tržišta, posebno kada je reč o obrazovanju. Ministar prosvete Mladen Šerčević potvrdio je za Informer da su kompanije iz Kine veoma zainteresovane za investiranje u naše obrazovanje.

- Imao sam kontakte sa Kinezima i krajem maja ću ići da pregovaram sa nekoliko kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u našu zemlju. Upoznat sam sa obrazovnim programima u Pekingu, očekujem razmenu informacija i dobru saradnju. Ono gde bi oni nama mogli da pomognu jesu internet inovacije - objašnjava Šarčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija