• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2018

17:44

STUDENTI GUBKIN UNIVERZITETA ​posetili Rafineriju nafte Pančevo!

Društvo

STUDENTI GUBKIN UNIVERZITETA ​posetili Rafineriju nafte Pančevo!

Podeli vest

U okviru višednevne posete Srbiji, studenti  prestižnog moskovskog Univerziteta za naftu i gas  "Gubkin" posetili su Rafineriju nafte u Pančevu, jednu od najsavremenijih rafinerija u regionu

Tokom posete rafinerijskom kompleksu, studenti su imali priliku da se upoznaju sa nastankom, razvojem i modernizacijom Bloka "Prerada" NIS-a, a zatim  obiđu  kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva (MHC/DHT) čijom je izgradnjom i puštanjem u rad omogućena domaća proizvodnja goriva evropskog
standarda kvaliteta.   

Promo

Budući inženjeri za naftu posetili su i komandnu salu Rafinerije, gde su mogli da se upoznaju sa daljim planovima modernizacije prerađivačkog kompleksa NIS-a.  

Ovom prilikom organizovan je i obilazak laboratorije za istraživanje i proizvodnju u Rafineriji nafte Pančevo, gde je im je prikazano na koji način se pružaju usluge ispitivanja kvaliteta nafte i rafinerijske prerade.

Promo

Studenti sa „Gubkina“  borave u Srbiji od 13. do 18. aprila ove godine, a kompanija NIS bila je domaćin ove akademske posete.

Njih  je predvodio Andrija Avramović, stipendista NIS-a koji je prošle godine proglašen za najboljeg stranog studenta u Ruskoj Federaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija