• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2018

17:41

USTAŠE, BOLJE ĆUTITE! KRSTIČEVIĆ ODGOVORAN ZA ZLOČINE NAD SRBIMA U BIH?! Linta: Beograd zabranio ulazak u Srbiju čoveku kome su "ruke baš krvave"!

Društvo

USTAŠE, BOLJE ĆUTITE! KRSTIČEVIĆ ODGOVORAN ZA ZLOČINE NAD SRBIMA U BIH?! Linta: Beograd zabranio ulazak u Srbiju čoveku kome su "ruke baš krvave"!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je danas odluku Vlade Srbije da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević nije dobrodošao u Srbiju, kako navodi, ne samo zbog recipročnih mera prema Hrvatskoj već pre svega zbog svoje uloge tokom rata u BiH 

Linta u izjavi za javnost kaže da "Krstičević snosi odgovornost za brojne zločine nad srpskim stanovništvom u dolini Neretve koji su počinjeni tokom hrvatske vojne operacije Čagalj juna 1992. godine". 

On podseća da je za vreme operacije Čagalj Krstičević bio "opunomoćenik poverništva južnog bojišta na čelu sa komandantom generalom Jankom Bobetkom". Cilj hercegovačkih Hrvata je bio, kako kaže Linta, etnički da očisti srpsko stanivništvo iz tih krajeva i uništi sve tragove viševekonog postojanja Srba na tom području. 

Linta navodi da su u junu 1992. godine počinjeni teški zločini nad srpskim civilima od strane hrvatskih snaga u selima Tasovčići, Prebilovci, Hodbine, Gabela, Grabovina, Kozice, Klepci, Potkosa, Rečice, Domanovići, Opličići, kao i u samoj Čapljini.

Kako ističe, Srbi su teško stradali u Žitomisliću, a posebna sramota bilo je miniranje Saborne crkve u Mostaru, kao i skrnavljenje groba srpskog pesnika Alekse Šantića čiji je spomenik kao simbol srpskog bitisanja završio u Neretvi. 

(VIDEO) LAZANSKI PORUČIO HRVATIMA: Sarađivaćemo, ali... SRBIJA NE DOZVOLJAVA DA SE SA NJOM RAZGOVARA SA POZICIJE SILE!

Linta navodi da su hrvatske snage uništile i Hram Sabora prebilovačkih mučenika i u najvećoj meri mošti stradalih Srba u Drugom svetskom ratu od strane ustaša. 

Linta tvrdi da Krstičević snosi odgovornost i za brojne zločine koji su počinjeni nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i u hrvatskim vojnim operacijama Južni potez i Maestral 1995. godine na području zapadnokrajiških opština.

KOLINDA OSTALA BEZ TEKSTA: Predsednica Hrvatske odbila da komentariše odluku Srbije o Krstičeviću?! 

Krstičević je bio komadant Četvrte gardijske brigade hrvatske vojske koja je, kako navodi Linta, odgovorna za stradanje najmanje 40 srpskih izbeglica na području opštine Jajce, kao i za ubijstvo više od 300 ljudi na području Mrkonjić Grada. 

BRISEL NAS OBOŽAVA, ULAZAK U EU NAPLAĆIVAĆE NAM 7 EVRA: A, da moraćemo i da se im najavimo bar 96 sati pre puta!

Tužilaštvo BiH još uvijek nije podiglo optužnicu protiv Krstičevića i drugih oficira Hrvatske vojske koji su odgovorni za brutalna ubijstva Srba u navedenih hrvatskim vojnim operacijama, naopominje Linta u izjavi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mego

pre 5 godina

Linta zali sto mu je sve propalo. Karlovac je hrvatski!

Dragojlo

pre 5 godina

Nije on Krizevic nego Krsticevic koji proda veru za veceru!!!

Milorad

pre 5 godina

A Hag...je cutao o zverstvima i ubistvima....Samo su sudili ....Govor mrznje...to je vaznije...

misko

pre 5 godina

da li neko zna koja je funkcija Linte i ko ga plaća?

Saradžogla

pre 5 godina

Знаш да си србин а мораш да се декларишеш да си хрват?Говориш српским језиком а мораш да кажеш да говориш хрватским језиком.Како то да си хрват а имаш право српско име и презиме? ТАКО СУ МИ РЕКЛИ РОДИТЕЉИ! ... Да вам напишем да ми у београдском селу имамо десет избеглих који се декларишу као хрвати.Утекли су пошто су сазнали да су означени ДА НЕ ЉУБЕ мађара Фрању Туђмана.Баве се бизнисом и кућевно су ситуирани и не би се вратили у Хрватску за никакве паре.Никада их нико од мештана није ни мрко погледао!

Slavka

pre 5 godina

SRBI I HRVATI SU JEDAN NAROD!TO JE ISTORIJA!ALI HRVATI HOCE DA SE RAZLIKUJU OD SRBA I ZATO PATE OD KOMPLEKSA!

Ranko

pre 5 godina

Pokatoliceni Srbin, takvi su najgori. Pa da je oduvek bio hrvat prezivao bi Križarević a ne Krstičević.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija