• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik/informer

03.05.2018

18:59

(VIDEO) USTAŠKE ORGIJE U BLAJBURGU RAZBESNELE ZUROFA: Zašto Austrija i rimokatolička crkva dozvoljavaju ludilo?!

Društvo

(VIDEO) USTAŠKE ORGIJE U BLAJBURGU RAZBESNELE ZUROFA: Zašto Austrija i rimokatolička crkva dozvoljavaju ludilo?!

Podeli vest

U krivičnom gonjenju nacističkih zločinaca Austrija i Nemačka se sve više udaljavaju, ističe šef centra "Simon Vizental" Evfraim Zurof, dodajući da je ophođenje Austrije sa zločincima "apsolutno idiotsko", a posebno kritikuje dešavanje u Blajburgu

Pogledajte šta se dešava u Blajburgu. Postojao je ekstremno zločinački režim, a u Blajburgu se svake godine okupljaju ona lica koja žale za tim režimom, opominje Zurof. 

- To je apsolutno ludilo. Ante Pavelić je bio jedan od najgorih masovnih ubica u evropskoj istoriji. Kako može neko njemu da odaje počast? Zašto je tako nešto moguće u Austriji? U Hrvatskoj tako nešto ne mogu da urade i to je dobro. Zašto austrijska Vlada dozvoljava tako nešto, zašto to dozvoljava crkva - upitao je on.

Zurof je u intervjuu bečkom dnevniku "Standard" odbacio tvrdnje austrijske Vlade da je komemoracija u Blajburgu u nadležnosti crkve.

- To je crkveno pitanje, kao što sam ja glavni rabin Zulu zemlje. Namerno se gleda po strani. Apsolutno je ludo i to me čini ljutim - naglasio je on.

Smeta mu i što je austrijsko stanovništvo suviše indiferentno prema tom pitanju, jer kaže da takvi skupovi u suprotnom ne bi bili mogući.

RUSIJA HOĆE VOJNU BAZU U SRBIJI! Viktor Kolbanovski ruski ekspert za Balkan: To bi bio odgovor na američko prisustvo na Kosovu I NJIHOVU BAZU BONDSTIL!

Što se komemoracije u Blajburgu tiče, Zurof očekuje da austrijski Parlament usvoji zakon koji bi zabranio i ustaške simbole, odnosno svako veličanje fašizma.

- Austrija je najgori slučaj u gonjenju nacista. Nacistički zločinci se u toj zemlji uopšte ne gone - kritikovao je on.

Zurof kaže i da je problem kako u primeni zakona, ali i u samim zakonima, te tvrdi da je Austrija pokušala sve kako bi sprečila krivična gonjenja nacističkih zločinaca.

NATO PRETI SRBIJI! ZAŽALIĆETE ako budete istraživali POSLEDICE BOMBARDOVANJA i upotrebe OSIROMAŠENOG URANIJUMA!

- U slučaju Erne Vališ, koja je bila čuvar u koncentracionom logoru Majdanek, rekla mi je tadašnja ministarka pravosuđa Karin Gastinger da ne može da je goni, jer ono što je tamo činila predstavlja 'samo' pasivno saučesništvo u genocidu. Ako je saučesnik u genocidu, onda ne može biti pasivna - primetio je Zurof, te ukazao da postoje svedoci koji su potvrdili da je Vališ ubijala ljude u Majdaneku.

Zurof je istakao da i danas ima nacističkih zločinaca koji žive u Austriji, ali nije mogao da kaže koliko ih je.

(VIDEO) SRBIJA IMA ČAK ČETIRI HITLEROVE "ENIGME"! A, Englezi lažu da je Alan Tjuring, otac kompjutera, PROVALIO KAKO RADI!

On se osvrnuo i na rast antisemitizma u Evropi, rekavši da imamo jedinstvenu situaciju u istoriji Jevreja, da postoje sada zemlje u istočnoj Evropi koje obožavaju Izrael, a mrze Jevreje, što, primećuje, nikad nije bilo, te zaključuje da lično provodi mnogo vremena u borbi protiv tog "dvostrukog morala".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

e moj efraime po odgovor na to pitanje treba da odes u vatikan .

AS

pre 5 godina

AKO SE DOBRO SEĆAM U AUSTRIJI JE JEDNO VREME NACISTA BIO U VRHU VLASTI.

Zoran52

pre 5 godina

Kurt Valdhajm,preko Kozare, Jasenovca,Stare Gradiške, Jadovna,Kerestinca itd.,došao i bio je na čelu UN i Austrije i nisu se tada bunili a znali su to.SS oficir sa ružom na usluzi.Ovde su bili Srbi žrtve zato se i nisu bunili.

Mika

pre 5 godina

A porucnik Kurt Valthajm, generalni sekretar UN? Ucestvovao u akcijama Nemaca i ustasa na Kozari i potkozarju!

Mate

pre 5 godina

Hvala na F16, Zuroff. I na bespilotnim letjelicama, i na borbenim stanicama za Patrie, i na svemu ostalom.. Izraelska vojna tehnika je stvarno cudo.. A za Blajburg.. tu se Austrijanci pitaju kao i vi.

Dragojlo

pre 5 godina

Gospodine Zurof!!!Izrael prodaje takvoj hrvatskoj vojne avione!!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Austrija je oduvek bila... * i ostala! - naci drzava...!

Jovan

pre 5 godina

Zbog ovakvih dvojnih aršina ceo svet je čuo za Anu Frank,ali za Kozaračku decu do danas niko nije čuo da su pobijeni u ustaškim logorima smrti za decu.Među njima je bilo dobre inteligentne, obrazovane i primene dece,ali bili su Srbi,te nisu vredni pomena u evropskoj i svetskoj istoriji.Nas pravoslavne, zahvaljujući katoličkoj crkvi i zapadnoj fašističkoj politici poistovećuju sa Indijanskim plemenima,koje treba ubiti,proterati i pokrstiti.

Pastrovic

pre 5 godina

Zurof, de se pozabavi docekom Tudjmana i sahovnice u tom tvom Izraelu, pa nam se onda javi!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija