• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2018

13:50

NULTA TOLERANCIJA! POSLE SLUČAJA "LAŽNA DOKTORKA", MINISTAR LONČAR: Rigoroznije kontrole diploma prilikom zapošljavanja lekara!

Društvo

NULTA TOLERANCIJA! POSLE SLUČAJA "LAŽNA DOKTORKA", MINISTAR LONČAR: Rigoroznije kontrole diploma prilikom zapošljavanja lekara!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika i da će biti kontaktirani i fakulteti gde je ona stečena.

Konkurs za zapošljavanje zdravstvenih radnika sprovode zdravstvene ustanove, a Lončar kaže da će, nakon što je otkrivena žena koja je sa lažnom diplomom lekara lečila decu u Vršcu, ministarstvo proveriti svaki sumnjiv slučaj koji se pojavi.

Ministar je objasnio da je "lažna doktorka" otkrivena jer se pojavila nelogičnost da nije predavala dokumentaciju za specijalizaciju, a ustanova je želela da ima specijalistu.

UŽAS U VRŠCU! LAŽNA DOKTORKA "LEČILA" DECU: Višnja Đumić (34) godinama radila kao lekar pedijatar s FALSIFIKOVANOM DIPLOMOM MEDICINSKOG FAKULTETA !

On je poručio svima koji pomisle nešto slično da urade "da će do svakog od njih doći i da će se svaki sumnjiv slučaj diplome biti proveren".

- Moramo da uradimo kontrolu. Sada ćemo još budnije sve to posmatrati, proveravati, kontaktiraće se fakulteti, sve ostale ustanove odakle dođe taj dokument, jer nismo se nadali da neko tako nešto može da uradi - rekao je ministar.

On je podsetio da je Ministarstvo zdravlja formiralo antokorupcijski tim i da u zdravstvu važi nulta tolearancija na korupciju.

- Svaki dinar koji se u zdravstvu potroši građani moraju da znaju gde je otišao - zaključio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Ha...Ha...Ha....Krenite od Kamenice...Da vidite KORUPCIJU, bez 200 Evra...Dodjite SUTRA...Pa za Nedelju dana...Pa za mesec dana...Bas sada doktor nije tu...Bice za par sati i tako unedogled dok ne date...- pare...!Svuda je KORUPCIJA...Svuda oko Vas...!!

Goran

pre 5 godina

A'jde da vidimo i to cudo? A sta ce biti sa onima koji jos uvek rade u zdravstvu sa laznim diplomama ili kupljenim ocenama? Da li ce te njih ostaviti posto ste rekli za ubuduce ce kontrola biti rigoroznina? Da li to znaci da sadasnji zdravstveni radnici nisu u opasnosti od kontrole? Bilo bi lepo kada bi po domovima zdravlja u manjim mestima poceli da kontrolisete kako su se pojedini doktori i madicinske sestre zaooslile i kakav odnos imaju sa pacijentima. Krenite od Nisa pa prema jugu Srbije i sve ce vam biti jasno. Slogirace te se kada budete videli.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17